Energia a zsebedben (x)
Energia a zsebedben (x)

www.gigaplaza.eu

2021. 02. 18.
A mobiltöltő. Modern életünk elengedhetetlen kelléke. A legtöbben mindig kéznél tartunk egyet, hogy telefonunkat véletlenül se kelljen nélkülöznünk. Azonban vannak helyzetek, ahol egy egyszerű kábellel nem sokra megyünk. Mit tegyünk, ha sehol egy konnektor, ha a világért sem találunk csatlakozót az erdőben?

Ez egy PR cikk

A hordozható töltő

Ilyen esetekre találták ki a power bank nevezetű eszközt. Ezek lényegében hordozható akkumulátorok, amikre rácsatlakozva szinten tarthatjuk a telefontöltöttséget. Természetesen nem csak mobilok töltésére alkalmasak, a power bank csatlakozóitól függően a legtöbb eszközt, mint a tabletet, GPS-t, fényképezőgépet vagy akár az elektronikus könyvolvasót is összeköthetjük vele.

Kapacitás

Az elérhető csatlakozókon kívül másban is különböznek a hordozható töltők, amit szintén érdemes figyelembe venni, mielőtt beszereznénk egyet. A régebbi típusok nagyobbak és nehezebbek, de ennek ellenére kevesebb energiát tárolnak, mint a modern, lítium tartalmú akkumulátorok.

Előnyüket az árkategória nyújtja, de nem feltétlenül érdemes csak ennek alapján választani. A power bank kapacitását milliamper órában mérik, ami azt határozza meg, hogy egy teljesen feltöltött akkumulátor mennyi energiát tárol. Attól függően, hogy mit szeretnénk rádugni és hányszor, a gyengébb modellek nem feltétlenül elegendőek hosszabb, csatlakozómentes időszakok átvészelésére.

A zord természet

Azt sem szabad elfelejtenünk, hogy számos tényező befolyásolja a töltés hatékonyságát. A hőmérséklet és páratartalom például hatással lehet annak minőségére. Nem is gondolnánk erre, hiszen otthon nem igazán számít, ha a telefon kicsivel hosszabb vagy rövidebb ideig bírja. Ráadásul kevesen lakunk olyan lakásban, ahol a hőmérséklet és a páratartalom extrém szélsőségeket érne el.

A bőség zavara

A hordozható töltők széles kínálata elbátortalaníthat, de hadd segítsünk az egyszerű döntésben. Mint már szóba került, érdemes figyelembe venni, hogy hány eszközt és mennyi ideig szeretnénk magas töltöttségen tartani. Általában a nagyobb kapacitású power bankek több USB porttal rendelkeznek, ezért ha például egy egész csapat energiaigényét szeretnéd ellátni, érdemes inkább a felső kategóriában keresgélni.

Ha igazán erőteljes és sokoldalú darabot keresel, a Gigaplaza Webáruháznál kapható Platinet sorozat csúcstechnológiás eszközöket is tartalmaz. A Platinet QI olyan tulajdonságokkal is rendelkezik, mint a vezeték nélküli gyorstöltés. Ha ez sem lenne elég, ez a power bank képes meghatározni a feltöltésre váró eszköz specifikációját. Ezáltal mindig a lehető legmagasabb áramerősséget használja, felgyorsítva ezzel a folyamatot.

A power bankek széles skálája a legtöbb igényt lefedi, és ha azok közé tartozol, akik gyakran merészkednek a világ konnektormentes részeire, érdemes elgondolkozni egynek a beszerzésén. A semmi közepén egy feltöltött telefon mind képletesen, mind szó szerint életet menthet.

(A Gigaplaza Webáruház MixShop s.r.o fizetett PR cikke)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!