Elő a népviselettel! (x)
Elő a népviselettel! (x)

www.poloverzum.hu

2022. 05. 13.
Bizony vannak még olyanok közöttünk, akik hajnalig ropják egy szüreti bálon, és a legszebb népdalokat kántálják. A népi hagyományokat nem kellene ódivatúnak tartania a társadalomnak, mivel ezek valójában arról mesélnek nekünk, hogy honnan is jöttünk. Szóval nem kell szégyellni, ez is a magyar életérzést tükrözi!

Ez egy PR cikk

A következő pár sorban most elhoztunk néhány különleges pólót a folklór szerelmeseinek! Tarts velünk, és találd meg a hozzád legjobban illő, csodálatosan tündöklő darabokat!

A folklór régen és ma

A folklór kategória minden területen nagy népszerűségnek örvendett egykor, és bizony még a mai napig megőrizte rajongóit. Régen a néptánc sokkal nagyobb szerephez jutott, mint napjainkban, s húsvétkor sem kölnivel, hanem egy vödör vízzel locsoltak a legények.

A népviselet is elég gyakori látvány volt. Szerencsére a PólóVerzum folklór kínálatában ma is találkozhatsz a témához illő, különleges darabokkal.

Nagymamáink emlékezetében még tisztán élnek azok a pillanatok, amelyeket egy nemzet zárt a szívébe. Manapság a folklórt az idős nénikkel hozzák összefüggésbe, legalábbis azok, akik nem képesek átérezni hagyományaink szépségét.

A magyar népviselet jellegzetességei

A magyar folklórnak sajátos története van. A magyar népviseleti ruhák alatt többnyire a paraszti társadalom ruháit értjük. Ez a viselet teljes mértékben különbözik a polgári, nemesi változatoktól.

Valójában tájegységenként eltérhet, de maga a viselő életútja is meghatározó lehet. Az is kiderülhet a ruha jellegéből például, hogy valaki hajadon, férjezett vagy özvegy. Az öltözet ugyancsak utalhat a vallási nézetre, a foglalkozásra is.

A magyar népviselet jellegzetes mintái közé a félkör vagy kör alakban elterülő virágok tartoznak, de szintén népszerű volt a galamb, a szív vagy a leány motívum alkalmazása is. Ez utóbbi inkább falvédőkön volt látható.

Modern folklóros pólók

Ha tisztában vagy azzal, hogy ezeknek a hagyományoknak mekkora értéke van ma is, netán akad egy olyan ismerősöd, aki kedveli ezt az irányzatot, akkor jó hírünk van számodra! Beszerezhetsz olyan pólókat, amelyek elnyerik majd a tetszéseteket.

Kezdjük mindjárt azzal a fehér pólóval, ami piros-kék, kör alakban elterülő virágokat ábrázol, amit a fekete alapú, színes designnal ellátott modell követ a sorban. A szívalakú, színes népi ábrák szintén megnyerőek, s ha ennél extrábbra vágyunk, akkor a piros-fehér összeállítást érdemes szemügyre venni.

Mit szólnál egy olyan fehér pólóhoz, amelyen egy piros népi motívum ölel körbe egy ugyancsak piros “Magyar büszkeség” feliratot?

Szerencsére ma sem kell sokat keresgélni, hiszen vannak még olyan forgalmazók, akik értékelik a régmúlt divatját. Sőt, néhányan közülük egyedi elképzeléseket is megvalósítanak. Azért, mert a retro is lehet menő!

 

(Fizetett PR cikk)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!