Ez egy PR cikk
A cukor rendszeres bevitele, pláne nagyobb mennyiségben, igen káros az egészségre, viszont ahhoz, hogy kiiktathassuk az étrendünkből, rendelkeznünk kell alternatívával. A Szafi termékei ebben segítenek nekünk, a webáruházban ugyanis nagyon sokféle olyan, csak természetes összetevőből álló árucikket találhatunk, amelyek remek megoldást kínálnak a cukor pótlására.
A leggyakrabban előforduló egészségügyi problémák, amelyet a cukor okozhat az elhízás, a szuvasodó fogak, az ingadozó vércukorszint és az inzulinrezisztencia. Ezek a betegségek később más kóros állapotok melegágyává válhatnak. A fogszuvasodás magával hozza a baktériumok szaporodását a szájüregben, aminek egyik jól tapasztalható tünete a kellemetlen szájszag lesz - ez azonban csupán a jéghegy csúcsa, hiszen a baktériumok folyamatos jelenléte az egészséges fogakban vagy az ínyben is komoly károkat tehet.
Az ingadozó vércukorszint egyik tipikus jele az édesség utáni folyamatos sóvárgás. Ha nem lépünk ki az ördögi körből, akkor a szénhidrát-anyagcsere zavaraival kell számolnunk hosszú távon. Az inzulinrezisztencia pedig már jól ismert kórkép: nagyon sokféle problémát okozhat a különféle anyagcsere-zavaroktól a magas vérnyomáson, sőt, cukorbetegség is kialakulhat idővel.
A megoldás pedig nagyon egyszerű és teljes mértékben a mi kezünkben van: el kell hagynunk a finomítottcukor-fogyasztást. Nézzük, mit ehetünk helyette!
Az eritrit teljes mértékben természetes, egy úgynevezett cukoralkoholról van szó. Legnagyobb előnye, hogy úgy édesít, hogy közben nem emeli meg a vércukorszintet. A kalóriatartalma nulla, és nincs kellemetlen mellékíze sem, így tökéletes alternatívát jelent a cukorral szemben. Süthetünk és főzhetünk vele, vagy használhatjuk a kávé édesítésére.
Sztíviaként is ismerhetjük ezt az anyagot. Ez egy növényi alapú édesítőszer, ami akár háromszázszor is erősebb édesítő hatással rendelkezhet, mint a cukor. Ebből adódóan nagyon kis mennyiség kell belőle egyszerre, ami rendkívül gazdaságossá teszi a használatát. Az eritrithez hasonlóan nincs kalóriatartalma, és bátran használhatjuk sütéshez és főzéshez is.
Ez az édesítőszer a kókuszpálma virágának nedvéből készül. Mivel nem finomítják, tartalmaz minden értékes tápanyagot, ami a növényben is megtalálható. A vele édesített ételeknek kellemes, karamellás ízt kölcsönöz. A kókuszvirágcukor fogyasztásánál azonban ügyelni kell a mértékletességre! Steviával keverve fokozhatjuk az édesítő hatását, amivel az elfogyasztott cukor mennyisége alacsonyabb lehet, főleg mert a kókuszvirágcukor glikémiás indexe alacsonyabb, mint a hagyományos cukoré.
Ezeken felül még sok más alternatíva is létezik, például édesíthetünk gyümölcsökkel (datolya, banán) is. A fenti rövid összefoglaló pedig bemutatta, hogy bátran kísérletezhetünk újabb édesítőkkel - az egészségünk mindenképp hálás lesz érte.
(Fizetett PR cikk)