Megrázó képsorok: tömegével záporoznak a rakéták Tel-Avivra - egy busz fel is robbant
Bár a Hamasz támadja Izraelt, a nemzetközi média az utóbbit okolja az önvédelem miatt
Megrázó képsorok: tömegével záporoznak a rakéták Tel-Avivra - egy busz fel is robbant

Forrás: Twitter/Hananya Naftali

2021. 05. 11.
Az elmúlt órában több száz rakétát lőttek ki Tel-Avivra Gázából, számolt be róla az izraeli hadsereg. A megrázó felvételek inkább Csillagok háborújára emlékeztetnek, de helyi beszámolókból fájdalmasan valóságossá válik, hogy kőkemény fenyegetésről van szó. 

Folyamatosan villognak a gázai rakéták és a Vaskupola légvédelmi-rendszer elhárító lövegei az égen, robbanások és rémült hangok hallatszódnak a háttérben a hadsereg által közzétett videón.

Régóta nem volt arra példa, hogy a Hamasz és Iszlám Dzsihád terrorszervezetek ilyen intenzitással támadják Izrael egyik legfontosabb városát.

Az Izraeli védelmi erők térképen piros pöttyökkel is szemléltette a Gázából kilőtt rakéták mennyiségét és célpontjait:

A rakétázásra azután került sor, hogy a Hamasz figyelmeztette Izraelt, ismét lőni fog, amennyiben az nem hagy fel a megtorló támadásokkal Gázában. A hadsereg a támadások előtt felszólította a lakosságot, maradjon távolt a Hamasz-állásoktól és fegyverraktáraktól.

Hétfő óta több mint 700 rakétát lőttek ki Izrael irányába Gázából, melynek során közel százan megsérültek és több halálos áldozatot is követelt a támadássorozat.

Korábban a dél-Izraeli Askelont érte találat, mely két hölgy egy idős nő és gondozója életét követelte, akik nem tudtak óvóhelyre érni.

90-en megsérültek, egy iskola pedig ki is égett.

A városban két éve nem szedett halálos áldozatot a gázai rakétázás.

Az esti, tel-avivi rakétaeső során Rison Lecionban egy nő életét vesztette egy másik személy pedig kritikus sérüléseket szenvedett. Egy másik rakéta a dél-tel-avivi Holonban, egy buszba csapódott be.

Az incidens során négy ember sérült meg, beleértve a busz vezetőjét is, akit súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba. A sérültek között volt egy öt éves kislány is.

Mindeközben a főáramú média szorgosan ítéli el egyoldalúan az izraeli válaszcsapásokat, a palesztin terrorrakéták százairól és az izraeli áldozatokról majdhogynem tudomást sem véve.

Az előzményekről készített percről percre tudósításainkat itt és itt érheti el.

(Jpost/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!