DNS-teszttel oldanák meg a tarthatatlan utcai kutyagumi-helyzetet Tel-Avivban
A ebek gazdáinak ezentúl adatbázisba kell leagniuk kiskedvencük genetikai adatait
DNS-teszttel oldanák meg a tarthatatlan utcai kutyagumi-helyzetet Tel-Avivban

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2021. 07. 14.
Tel-Aviv különös módszert talált azon kutyatulajdonosok kezelésére, akik nem hajlandóak feltakarítani kedvencük után a város utcáin. Az ürülékeket DNS-tesztnek vetik majd alá, és az alapján küldik ki a bírságot a gazdiknak. A városi tanács jóváhagyott egy indítványt, amely szerint a kutyatulajdonosoknak az engedély kézhezvételekor vagy megújításakor meg kell majd adniuk háziállatuk genetikai adatait.

Megjelent a világhírű amerikai influencer, Ben Shapiro műve magyar nyelven! Cikkünk a könyvről ide, további részletek és a megrendelés pedig ide kattintva érhető el.

A jelenlegi engedélyek érvényessége a határozat hatálybalépésétől számított hat hónapon belül lejár, és az új engedélyeket csak akkor hagyják jóvá, ha a tulajdonosok átadják a DNS-adatokat. A szabályozás nem vonatkozik majd a vakvezető kutyákra és az állatvédő szervezetek által tartott kutyákra.

A városi tanács szerint korábban korábban is megpróbáltak kiszabni a bírságokat azokra a kutyatulajdonosokra, akik nem takarítottak el kedvencük után, de a jogsértések továbbra is terjedtek.

„A kutyák DNS-adatbázisának megléte a városban lehetővé teszi az utcai ürülékből történő mintavételt, így a kutya tulajdonosával szemben még a bűncselekmény elkövetése után is el lehet járni, megoldva a fő kihívást és remélhetőleg felszámolva a jelenséget”

- közölte az önkormányzat.

Áprilisban a város kampányt indított, melynek keretében felszólította a kutyatulajdonosokat a kutyagumik eltakarításra, miután temérdek panasz érkezett be hozzájuk a tarthatatlan helyzettel kapcsolatban.

A Ynet híroldal szerint tavaly összesen 6766 hívás és megkeresés érkezett a városháza forródrótján a köztereken hagyott kutyaürülék miatt.

(Times of Israel/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!