CNN jelentés: aggódik a Biden-kormány, hogy Izrael Gáza után Libanonba is bevonul tavasszal
A Hezbollah terrorszervezet október 8 óta támadja a zsidó államot északról
CNN jelentés: aggódik a Biden-kormány, hogy Izrael Gáza után Libanonba is bevonul tavasszal

Twitter/Israel-Alma

2024. 02. 29.
Joe Biden amerikai elnökhöz közel álló tisztviselők aggódnak amiatt, hogy Izrael szárazföldi hadműveletet tervez a Hezbollah ellen Libanonban a következő hónapokban - írja a CNN.

A jelentés szerint a Biden-kormányzat hírszerzési tájékoztatókat tartott az ügyben,

felkészülve arra a lehetőségre, hogy az Irán által támogatott Hezbollah terrorcsoportot nem lehet diplomáciai eszközökkel visszavonulásra bírni a határról.

A CNN-nek névtelensége megőrzése mellett nyilatkozó egyik tisztviselő szerint a Biden-kormányzat "azt feltételezi, hogy az

elkövetkező hónapokban izraeli katonai műveletre kerül sor".

A tisztviselő hozzáteszi, hogy nem számít arra, hogy "a következő hetekben" elindul, ugyanakkor "talán még a tavasz folyamán" elindulhat egy hadművelet.

A Hezbollah terrorszervezet október 8. óta tűzharcot folytat az izraeli hadsereggel Libanon déli határáról palesztin szövetségese, a Hamász támogatására.

(Times of Israel/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!