Ceglédi az előválasztásról: van a robbantós, a mesterlövész és a macsétás  
Márki-Zay Péter támogatói nem biztos, hogy leszavaznának Karácsony Gergelyre – mondta a politikai elemző a Hetek podcastjében.
Ceglédi az előválasztásról: van a robbantós, a mesterlövész és a macsétás  

Forrás: Youtube/ATV Magyarország

2021. 10. 01.
Valóban felmerül a kérdés, hogy az ellenzéki előválasztás során olyan jelölteket sikerült-e kiválasztani, akik a szubkultúrájukban erősek, vagy olyanokat, akik saját szavazótáborukon túl is meg tudnak majd szólítani szavazókat – fogalmazott Ceglédi Zoltán politikai elemző a Heteknek.

Hozzátette: az előválasztás végeredményét ennek ellenére minden szereplőnek kötelessége lesz elfogadni. 

Szerinte Dobrev Klára előnye nem behozhatatlan Karácsony Gergellyel szemben, ezért utóbbi akkor is nyerhet a második fordulóban, ha Márki-Zay Péter nem lép vissza a javára. Egyébként sem egyértelmű – jegyezte meg –, hogy a hódmezővásárhelyi polgármester nem csak Orbánnal, de részben az ellenzékkel szemben is kritikus szavazótábora biztosan leszavazna-e Karácsonyra. 

Ceglédi Zoltán úgy látja, hogy bár a második fordulóba bejutott jelöltek különböző karakterűek –

„olyanok, mint az akciófilmekben a dzsungelben harcoló alakulat, hogy van a robbantós, a mesterlövész és a macsétás”

– mindegyikükre lehetne kellően ellenzéki kampányt szabni.

Ugyanakkor – tette hozzá – az ellenzék Karácsony Gergely jelöltsége esetén „érezné jól magát”.

„Erre mutatott minden jel a legelején, őt próbálták rajt-cél győzelemmel végigvinni, csak hát lett két váratlan kihívás. Az egyik, hogy a DK sokkal jobban mozgósít, a másik pedig, hogy Márki-Zay Péter sokkal jobban tudja begyűjteni az ellenzékkel is elégedetlen szavazók voksait, mint azt korábban gondolták” – fogalmazott Ceglédi Zoltán.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!