Brit oltásügyi vezető: „Nem tudjuk hathavonta átoltani a bolygót”
Brit oltásügyi vezető: „Nem tudjuk hathavonta átoltani a bolygót”

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2022. 01. 04.
Andrew Pollard, az Oxford-AstraZeneca-Covid-19-vakcina feltalálóinak egyike szerint „nem fenntartható” az évente kétszeri emlékeztető oltás. 

Az írás megmarad elnevezésű ünnepi előfizetői akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetéssel a több mint száz nyeremény mellett EGY VADONATÚJ AUTÓT lehet nyerni. Részletek és a teljes nyereménylista itt: www.hetek.hu/elofizetes 

A The Telegraph című brit lapnak nyilatkozva fejtette ki álláspontját egy kedden megjelent interjúban a járványhelyzet és járványkezelés mostani helyzetéről.

Pollard, aki egyben az Egyesült Királyság Oltási és Immunizációs Vegyes Bizottságának a vezetője, hangsúlyozta, hogy a jövőben elsősorban

„a veszélyeztetett csoportokat kell megcélozni” az oltással a 12 éven felüli korcsoport helyett.

Több adatra van szükség annak megállapításához, hogy „a veszélyeztetett személyeknek szüksége lesz-e további oltásra, és ha igen, mikor és milyen gyakorisággal” - magyarázta Pollard.

Az interjúból az is kiderült, hogy a tudós szkeptikus a negyedik oltás szükségességét illetően. Szerinte ugyanis több bizonyítékra lenne szükség, mielőtt kampányokat indítanának a negyedik oltás népszerűsítésére.

December végén Karl Lauterbach német egészségügyi miniszter úgy nyilatkozott a ZDF-nek, hogy a németeknek „szüksége lesz egy negyedik oltásra is” a Covid-19 ellen.

Ugyanakkor Pollard optimista volt a járványhelyzet kapcsán.

„A legrosszabb már a hátunk mögött van” és a világnak „már csak a téli időszakon kell túl lennie” – fogalmazott.

„Egy bizonyos pont után a társadalmaknak nyitniuk kell” – tette hozzá. „Mikor pedig elkezdünk nyitni, lesz egy olyan időszak, amikor megszaporodnak a fertőzések. Éppen ezért a tél valószínűleg nem a legjobb időszak erre.”

(Hetek / CNN)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!