Biztonsági zárlatot rendeltek el Izraelben a zsidó újév idejére
70-nél is több figyelmeztetés futott be a készülő merényletekről az izraeli biztonsági szervekhez
Biztonsági zárlatot rendeltek el Izraelben a zsidó újév idejére

Forrás: Shutterstock/David Cohen 156

2023. 09. 15.
Izrael biztonsági zárlatot vezet be a palesztin területeken: Júdea-Szamária területéről és a Gázai övezetből nem lehet belépni az országba a zsidó újév idején, csütörtök éjféltől egészen vasárnap éjfélig - közölte az izraeli hadsereg.

Több mint hetven figyelmeztetést kaptak merényletekről az izraeli biztonsági szervek az őszi ünnepekre, a zsidó újévre, a jóm-kipúrra, vagyis az engesztelés napjára, valamint a sátorok ünnepe idejére.

Ezek szerint a terroristák és a terrorszervezetek legjelentősebb célpontjai Jeruzsálem, Júdea-Szamária egyes részei és Tel-Aviv.

Az utóbbi hónapok megnövekedett számú terrortámadása miatt minden jeruzsálemi zsinagógában fegyveres biztonsági őrök lesznek jelen a vasárnap estig tartó zsidó újévi szertartásokon, és több ezer rendőrt vezényelnek a zsúfolt és a szent helyekhez.

A zárlat időtartama alatt csak humanitárius és egészségi okokból, valamint más kivételes esetekben engedélyezik a belépést izraeli területre, és csak a hadsereg felelős szerveinek jóváhagyásával.

(MTI / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!