Bizarr ujgur-poszt miatt függesztette fel a kínai nagykövetség fiókját a Twitter
"Az ujgur nők többé nem babagyártó gépek" - szólt a kifogásolt bejegyzés szövege
Bizarr ujgur-poszt miatt függesztette fel a kínai nagykövetség fiókját a Twitter

Ujgur nők Hszincsiangban( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2021. 01. 21.
A Twitter csütörtökön közölte, hogy felfüggeszti a washingtoni kínai nagykövetség fiókját egy olyan bejegyzés miatt, mely a cég szerint megsértette a platform emberek vagy csoportok emberi mivoltuktól való megfosztását tiltó szabályait.

A kérdéses bejegyzésben a nagykövetség a kínai vezetés Hszincsiangban alkalmazott intézkedéseit vette védelmébe, és egy - a China Daily című kínai pártlapban közölt - tanulmányra hivatkozva azt írta:

az ujgur nők többé már nem "babagyártó gépek".

Kína
Twitter/Chinese Embassy in US screenshot

Kína rendszeresen tagadja azokat a vádakat, miszerint emberi jogi visszaéléseket követ el az ujgur népesség ellen Hszincsiangban.

Nemzetközi jogvédő szervezetek szerint azonban az északnyugat-kínai területen az 1,8 milliót is elérheti azoknak az ujguroknak és más, muszlim vallású kisebbségekhez tartozó embereknek a száma, akiket a helyi kormányzat akaratuk ellenére átnevelő táborokba zárt, és a gyárakban vagy a földeken dolgoztat.

Adrien Zenz német kutató egy tavaly megjelent jelentésében a helyi muszlim kisebbséghez tartozók

kényszerített sterilizációjával, illetve terhesség-megszakításokkal vádolta meg a kínai vezetést.

A Twitter a poszt törlése esetén állítja csak vissza az oldalt.

(MTI/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!