„Belefáradtam” – visszaváltoztatta személyes névmásait Demi Lovato énekesnő
„Belefáradtam” – visszaváltoztatta személyes névmásait Demi Lovato énekesnő

Illusztráció.( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2023. 06. 16.
Az amerikai énekesnő még 2021-ben jelentette be, hogy nembinárisnak tartja magát, vagyis se a női, se a férfi nemmel nem tud azonosulni, és az „ők” személyes névmás használata mellett döntött.

Demi Lovato most elmondta, hogy „elege lett” abból, hogy az embereknek állandóan el kellett magyaráznia, hogy a női biológiai neme ellenére ő nembináris és genderfluid, és ezért más névmásokat használ, ezért mindössze egy évvel a „nagy bejelentése” után úgy döntött, hogy visszatér a női személyes névmásai használatához.

„Állandóan tanítanom kellett az embereket, és elmagyarázni, hogy miért azokkal a névmásokkal azonosulok. Nagyon fárasztó volt. Egyszerűen belefáradtam. De éppen ebből az okból kifolyólag tartom fontosnak, hogy terjesszem az információt”

- nyilatkozta a 30 éves énekes-színésznő, aki a biológiai neme szerinti névmások mellett továbbra is használja az „őket” is.

Lovato egyébként korábban heteroszexuális, majd biszexuális volt, két éve viszont már nembinárisnak és genderfluidnak tartja magát. Mivel elmondása szerint egyik nemhez tartozónak se érzi magát, ezért problematikus számára, hogy a biológiai neme szerinti női mosdót és öltözőket kell használnia, illetve a hivatalos iratokban is csak két nemi kategória közül lehet választani.

Az amerikai celeb szerint az lenne a megoldás, ha sokkal több nemsemleges helység lenne a hozzá hasonlóknak.

Az énekesnő arról is beszélt, hogy az utóbbi időben, amióta a párkapcsolata tart egy kanadai énekessel, „sokkal inkább nőnek” érzi magát, ez volt a másik oka annak, hogy megint megváltoztatta a személyes névmásait. Genderfluidként viszont Lovato továbbra is úgy érzi, hogy nem tudja és nem találja, hogy kicsoda valójában.

(Daily Mail / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!