Bejelentés: a magyar válogatott nem fog letérdelni az Eb-meccsek előtt
Nem ezt a formáját választják a rasszizmus elleni tiltakozásnak
Bejelentés: a magyar válogatott nem fog letérdelni az Eb-meccsek előtt

Forrás: Facebook/MLSZ

2021. 06. 08.
A Magyar Labdarúgó Szövetség közleményben jelentette be, hogy bár maximálisan egyetértenek a gyűlölet minden formája elleni harccal, ezt a magyar válogatott nem térdeléssel fogja kifejezni. 

"Az MLSZ 'A gyűlölet nem pálya' kampány keretében harcol évek óta a gyűlölet minden formája ellen. Az UEFA és a FIFA szabályai nem engedik a politizálást a pályán és a stadionban sem, amit az MLSZ nem csak elfogad, de egyet is ért vele. A válogatott a mérkőzések előtt nem térdeléssel fogja kifejezni a gyűlölet bármilyen formájának elítélését."

- olvasható a közleményben

A mérkőzéseket megelőző térdelés a George Floyd halála után kirobbant Black Lives Matter zavargásokkal indult el a sportvilágban, mint a rasszizmus elleni kiállás jelképe. Sokan azonban éppen a Black Lives Matter néven futó radikális ideológiai mozgalommal való kapcsolat miatt, nem ezt a formáját választják a rasszizmus elleni tiltakozásnak. Már több válogatott esetében is előfordult, hogy a közös térdelés performanszában nem vettek részt.

Az MLSZ tájékoztatásában azt írja, "a magyar válogatott nem csak minden esetben követi a nemzetközi szabályokat és normákat, hanem mindenkinek megadja a tiszteletet - legyen szó szurkolóról vagy bráki másról". Mint írják, a sport alapértéke az esélyegyenlőség, a játékostárs és az ellenfél tisztelete, ezért válhatott a labdarúgás a világ legnépszerűbb sportjává.  

(MLSZ)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!