Babák is lehetnek rasszisták? Érzékenyítő nevelési tippekkel segítene egy amerikai oktatási hivatal
Véleményük szerint az antirasszista oktatást nem lehet elég korán kezdeni
Babák is lehetnek rasszisták? Érzékenyítő nevelési tippekkel segítene egy amerikai oktatási hivatal

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2021. 03. 05.
Arizona oktatási hivatala szerint hiába nem beszélnek és nem járnak, rasszisták már simán lehetnek a három hónapos kisbabák, ha a látott, rossz mintákat követik. Arra nem térnek ki, ez pontosan miben is jelentkezhet, különféle eszközöket ajánlanak arra, hogyan is nevelje ki az ember a gyerekét e kellemetlen hozzáállásból, hogy minden bőrszín felé elfogadó legyen, hiszen, amint mondják, az antirasszista nevelést "nem lehet elég korán kezdeni".

A hivatal sokszínűségi programja szerint ugyanis a kisbabák már mutathatják jelét fajgyűlöletnek, és már akkor beszélgetni kell velük a rasszizmusról, amikor ők még beszélni sem tudnak. A fő, hogy a szülők odafigyeljenek, nehogy a gyerekek saját következtetéseket vonjanak le az ügyben.

"A faji kérdésekkel kapcsolatos hallgatás megerősíti a rasszizmust azáltal, hogy hagyja, hogy a gyerekek saját következtetéseiket vonják le a látottak alapján. Nem túl fiatalok ahhoz, hogy beszélgessünk velük a faji kérdésekről!"

- állítja a program egy grafikával is illusztrálva a dolgot, melyen lineárisan mutatja be a gyermek különböző életkorait, és hogy aszerint hogyan érdemes a szülőknek antirasszista nevelésben részesíteni őket. 

A szülőknek azt tanácsolják, hogy beszélgessenek három hónapos gyermekeikkel a rasszizmusról, mert

„a csecsemők általában többet néznek olyan arcokra, amelyek megfelelnek gondviselőik etnikumának”.

A grafikon szerint a kétévesek már faji okokkal magyarázzák az emberek viselkedését, 30 hónapos korukra pedig állítólag ilyen alapon választanak barátokat is maguknak. Négy-öt éves korra a gyermekeknél kialakul a faji előítélet - állítja az oktatási hivatal. Mire tehát elérik az ovis kort, véleményük szerint akár teljesen rasszistává válhatnak. A szerzők szerint az ovisok már "ugyanazt a rasszista hozzáállást mutatják, amit a társadalomban a felnőtteknél megfigyelhetünk."

A szülőknek szerintük ezért többek között arra kell őket bátorítani, hogy más etnikumúakkal kössenek barátságot, és az ő társaságukat keressék.

A programra egy újságíró hívta fel a figyelmet, aki arra kérte Arizona republikánus kormányzóját, vizsgálja ki a dolgot.

“Mélyen ideológiai motivációjú, tudománytalan és erkölcsileg marhaság. Az arizonai diákok jobbat érdemelnek."

- szögezte le, hozzátéve, az ő gyermekei is színesbőrűek, de nagyszerűen kijönnek minden etnikumhoz és bőrszínhez tartozó gyerekkel. 

(Daily Wire/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!