Az Európai Bizottság elfogadta az LMBT-szülők tagállamok közötti elismeréséről szóló javaslatot
Az Európai Bizottság elfogadta az LMBT-szülők tagállamok közötti elismeréséről szóló javaslatot

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2022. 12. 07.
Ursula von der Leyen Twitteren osztotta meg, hogy az Európai Unióban egy újfajta szabályozás van készülőben, ami az azonos nemű párok szülőségének kölcsönös elismeréséről szól.

„Büszkék vagyunk a szülőség EU-s elismeréséről szóló új szabályozásra, melyet ma mutatunk be” – írta az Európai Bizottság elnöke.

Tweetjében közölte, hogy a jogszabálytervezet értelmében, ha valaki az egyik országban szülő, akkor minden más országban is szülőként ismerik majd el.

Az új szabályozás célja nem más, mint a nemzetközi magánjog szülőséggel kapcsolatos szabályainak uniós szintű harmonizációja. A javaslat egyik kulcsfontosságú eleme, hogy az EU bármely tagállamában elismert szülői státuszt az összes többi tagállamban is elismerjék, elkerülve ezzel az LMBTQ-közösséghez tartozó párok körüli jogi bonyodalmakat.

Jelen javaslatot a gyermekek jogairól szóló uniós stratégia és az EU LMBT-esélyegyenlőségi stratégiájának „kulcsfontosságú” intézkedéseként írták le, melyről az uniós parlamentnek kell majd szavaznia.

(Hetek)

25 éve együtt - A Hetek jubileumi előfizetői akciójában a fődíj egy Toyota Aygo X személyautó. Részletek a hetilapban és a hetek.hu/elofizetes oldalon.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!