Az élet legcsodálatosabb dolga történt veled, kisbabát vársz! (x)
Az élet legcsodálatosabb dolga történt veled, kisbabát vársz! (x)

www.lindalime.com

2021. 01. 28.
A babavárás időszaka áldott állapot. Egy kis élet megfogan és növekedésnek indul. Napról napra cseperedik sokáig jól elrejtve, védetten, majd egyre feltűnőbben mutatva már meg magát. Izgalommal teli várakozással telnek a napok, hetek, hónapok, míg végre felsír az újszülött és helyet követel a világban.

Ez egy PR cikk

A szülők találgatják, kire fog hasonlítani a családban, milyen lesz a haja, a szeme, az orra? Neveket írnak, sorolnak. Beszélgetnek, hogyan fogják nevelni, öltöztetni? Kilenc hónap jó soknak tűnhet, pedig rettenetesen gyorsan elröppen. Nem árt már idejekorán belekezdeni a tervezésbe, szervezésbe, a babakelengye összeállításába. De mire is van szüksége egy újszülött babának?

Mi legyen a babaszobában?

Célszerű a babaruhákat külön szekrényben tárolni. Fontos egy kényelmes babaágy is. A választék óriási: az egyszerűtől a baldachinos változatig számtalan szebbnél szebb modell közül lehet választani. Praktikus a gyermekkel „együtt növekvő” darabot választani. Kell még bele matrac, melyet gumis lepedővel célszerű védeni. Rácsvédőt és forgójátékot is sokfélét találunk. A babapléd nagyon fontos, egy újszülöttet mindig óvni kell a kihűléstől.

A listára még felkerülhetnek a következők: pólya, szoptatós fotel, pelenkázószekrény pelenkázólappal, babamérleg, babafészek, bébiőr és légzésfigyelő, esetleg kamera. 

Hasznos eszközök, babaápolás

Kényelmes babakocsira szükség lesz a levegőztetéshez, a biztonságos utazáshoz pedig egy autós hordozóra. A kenguru kisebb sétákhoz vagy otthonra ajánlott. Egy praktikus pelenkázótáska vagy pelenkázó hátizsák jól jön, ha távolabbra merészkedünk már kisbabánkkal.

Az első otthoni fürdetés a kezdő szülőknek sok fejtörést okozhat. Utólag persze már mosolygunk majd rajta, napi rutinná válik. Bátran kérj segítséget barátoktól, rokonoktól, ha elbizonytalanodtál! Használj kis kádat biztonságos állványon és vízhőmérőt. A baba bőre érzékeny, a fürdetőszerről és a samponról mindenképp beszélj a gyerekorvossal! És a popsikrémről is! Fürdőlepedőből érdemes 3-4 darabot venni. Egy hajkefére, egy kerekített végű ollóra, orrszívóra, lázmérőre is szükség lesz.

Válassz pelenkát és nedves törlőkendőt. Moshatót vagy eldobhatót? Megoszlanak a vélemények. A fő szempont a Te és a baba igénye, mint a szenzitív mosószer és öblítőszer kiválasztása esetén is. 

Etetés, babaruhák

A legjobb az anyatejes táplálás. A mellszívó hasznos segítő, elektromos és kézi változatban is kapható. Jól jöhet egy cumisüvegszett pótcumikkal, sterilizáló, cumisüveg mosókefe és egy termosz is. A babaruhákról órákig tudnánk beszélni. Még gondolni is mennyei a picurka darabokra: rugdalózók, harisnyák, body-k, sapkák, napozók, hálózsák, nadrág, cipzáras felső, kocsikabát, overál, bundazsák. Legyen több méretű, de nem sok. Tényleg hamar nőnek ezek a csöppségek. Ezt a bevásárlólistát öröm lesz összeállítani.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!