Arabmentes biztonsági zónákat hozna létre Júdea-Szamáriában a területért felelős izraeli miniszter
Arabmentes biztonsági zónákat hozna létre Júdea-Szamáriában a területért felelős izraeli miniszter

Becalel Szmotrics (Forrás: Shutterstock/David Cohen 156)

2023. 11. 07.
Az izraeli pénzügyminiszter "arabmentes biztonsági zónákat" akar a júdea-szamáriai zsidó telepek körül, és megtiltaná ott a palesztinoknak, hogy részt vegyenek az olajbogyószüreten.

Megjelent a Hetek Képbehozó magazinja, címe: „Keresztünk – Nyugaton a helyzet változó”. A kiadványban európai gyülekezetvezetők, meghurcolt keresztények, ismert bibliatanítók világítanak rá arra, hogyan változott meg a hívők megítélése nyugaton. A bookazine 4990 Ft helyett 3490 Ft a hetek.hu/konyvek oldalon.

Becalel Szmotrics ezt levélben javasolta Benjámin Netanjahu kormányfőnek és Joáv Gallant védelmi miniszternek, és a levelet közzétette X-en is. A jobboldali Vallásos Cionisták párt elnöke nemcsak pénzügyminiszter, hanem a katonai igazgatás alatt álló Júdea-Szamária ügyeiért is felel.

Szmotrics szerint azért szükségesek ezek az intézkedések, hogy megakadályozzák a telepek elleni terrortámadásokat, biztonságban érezzék magukat az ott élők, ugyanis Izrael a telepesek közül sok tartalékos férfit mozgósított a Hamász elleni háborúba, és emiatt gyakorlatilag magukra maradtak a telepeken a nők és a gyerekek.

Az olajbogyószüreten való részvétel megtiltása a palesztinok számára "a területet lángba borító baloldali [izraeli] anarchista aktivisták eltávolítását is szolgálná" - írta.

Levelében Szmotrics azt állította, hogy az elmúlt hetekben többször is felvetette Netanjahunak a palesztinmentes övezetek lehetőségét, és ő a kérdés megvizsgálására utasította Herci Halevit, a hadsereg vezérkari főnökét. Szmotrics szerint ennek ellenére nem történt előrelépés az ügyben.

(MTI / Hetek)

Képbehozó

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!