Amit nem kerülhetsz ki a munkaerőpiacon (x)
Amit nem kerülhetsz ki a munkaerőpiacon (x)

www.zyntern.com

2022. 10. 26.
Az új évezred merőben új kihívások elé állítja mind a friss diplomásokat, mind pedig a már tapasztalattal rendelkező munkavállalókat.

Míg korábban elegendő volt egy pontosan és igényesen összerakott önéletrajz, addig ma már ez édeskevés, hiszen az egyik legnagyobb álláskereső/állást hirdető portálon, ha nem szerepelsz, akkor már szinte ki is írtad magad a munkaerőpiacról.

Ez egy PR cikk

Miért olyan fontos a LinkedIn?

Amikor már a kezedben lesz a diploma, akkor a LinkedIn kétségtelenül az egyik legfontosabb platform lesz az álláskeresés során, azonban gyakornokként és friss diplomásként a Zyntern.com oldalán szereplő vállalatok álláshirdetései lesznek az igazán neked valók.

Bár a legtöbb cég mindkét oldalon szerepel, de mégiscsak jobb úgy indítani a karrieredet, hogy gyakornokként már bedolgoztad magad ahhoz a céghez, ahol a későbbiek folyamán dolgozni szeretnél.

Akár maradni készülsz, akár váltanál, a mindig friss LinkedIn profil rendkívül fontos, hiszen a munkáltatók a profilod alapján fognak felkeresni vagy épp továbbgörgetni.

De hogy is néz ki a megfelelő LinkedIn profil? Mondhatnánk, hogy úgy, mint egy jól felépített CV, de a LinkedIn annál jóval több.

Itt ugyanis nemcsak a munkáltatók találhatnak meg direktben, hanem te magad is utána tudsz járni a cégnek, milyen értékeket vall, milyen vélemények születtek róluk, vagy épp dolgozik, dolgozott-e ott volt csoporttársad, kollégád.

Mit tegyél, és mit ne tegyél?

Mivel ez a platform elsősorban az “énmárkád” építésére és a kapcsolati hálód bővítésére szolgál, ezért fontos, hogy aktív légy.

Emellett persze lényeges a profilkép, ahol kerülj minden túlzást: egy kedves mosoly, visszafogott smart casual szett, letisztult háttér, és már meg is van a profilkép. Persze a borítóképed se tájkép legyen, hanem rólad áruljon el további fontos dolgokat.

Régóta vita övezi a nyelvválasztás is: sokan az angol nyelvű profilra esküsznek, mások inkább a magyar mellett teszik le a voksukat. Bármelyik nyelvet is választod, lényeges, hogy rendszeresen posztolj, és oszd meg minden szakmai sikeredet, végzettségedet, hiszen a Facebookkal ellentétben mindent látni fognak a követőid!

Végül felhívjuk a figyelmedet arra, hogy a stalking ideje lejárt, így ha valaki adatlapját megnézed, az értesülni fog róla – és ez persze fordított esetben is igaz.

Ne bánj csínján az információkkal, mehet portfólió, az értékrendedet tükröző úgynevezett hívószavak, a lényeg, hogy a személyiségedet, a tudásodat és a szakmai tapasztalataidat tükrözze a LinkedIn profilod.

Add önmagad!

Végezetül egy lényeges intelem: ne akarj más lenni! Végzettséget hamisítani nyilvánvalóan nem fogsz, de ha olyan személyiségnek állítod be magad, amilyen valójában nem vagy, akkor sajnos mind a jövőbeni munkáltatódat, mind pedig magadat becsapod.

Légy őszinte, légy tudatában az erősségeidnek,a terveidnek és persze a célodhoz vezető lépésekről se feledkezz meg!

 

(Fizetett PR cikk)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!