Amerikai LMBT-szervezettől kaptak oktatási anyagokat ukrán óvodák a szexuális felvilágosításhoz
500 intézmény érintett
Amerikai LMBT-szervezettől kaptak oktatási anyagokat ukrán óvodák a szexuális felvilágosításhoz

Illusztráció.( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2023. 06. 02.
Ukrajnában 500 óvoda és általános iskola kapott oktatási anyagokat az Arcus Alapítványtól, amely egy amerikai-brit LMBT-szervezet.

Az ukrán oktatási miniszter a közelmúltban írt alá szándéknyilatkozatot az Arcus-szal, amely szervezetnek az LMBT-hez tartozó emberek jólétének biztosítása a célja. Az anyagok már meg is érkeztek Ukrajnába.

Most mindenkinek, aki előfizet a Hetek nyomtatott verziójára, online előfizetést is ajándékozunk, amivel már csütörtökönként olvasható a friss újság és a teljes archívum is elérhető! Részletek a Hetekben és a https://www.hetek.hu/elofizetes oldalon.

Az alapítvány anyagainak témája „a genderérzékeny oktatási módszerek gyakorlatba ültetése az óvodai, középiskolai és felsőoktatási intézmények oktatási folyamataiban”, de a megállapodás szerint az Arcus a gendersokszínűségről, a homoszexualitásról és a transzszexualitásról is ad majd anyagokat.

2023 és 2025 között játékokat, olvasmányokat és vizuális anyagokat is el fognak juttatni az ukrán oktatási intézményekbe, hogy az LMBTQ-ról tanítsák a háború sújtotta országban a gyerekeket.

A projekt célja az, hogy

„genderérzékeny oktatási teret biztosítson nemi sztereotípiák és diszkrimináció nélkül, ahol az emberek azonosíthatják, észre vehetik, elemezhetik és reagálhatnak a gondolataikkal és tetteikkel mindenre, ami a nemi egyenlőtlenséggel vagy nemi sztereotípiákkal kapcsolatos”.

Az alapítvány emellett az ukrán tanárokat is oktatni fogja szemináriumokon, kurzusokon és egyéb képzéseken keresztül, hogy hogyan terjesszék az információkat a gyerekek körében. A projekt hatásosságát 2025-ben fogják megvizsgálni.

Korábban írtunk arról, hogy az orosz-ukrán háború viszontagságai és tragédiái ellenére az ukrán politikusok egy része idén márciusban tartotta időszerűnek, hogy az azonos nemű párok jogi státuszának rendezéséről tárgyaljanak a parlamentben.

előfizetés

(CNE News / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!