Furcsa időzítés: az azonos nemű párok jogegyenlőségéről szóló javaslatot nyújtottak be az ukrán parlamentben
Furcsa időzítés: az azonos nemű párok jogegyenlőségéről szóló javaslatot nyújtottak be az ukrán parlamentben

Illusztráció.( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2023. 03. 10.
Az orosz-ukrán háború dúlása ellenére Inna Sovsun ukrán parlamenti képviselő számára jelenleg az az egyik legfontosabb ügy, hogy a nem házas azonos nemű párok jogilag ugyanolyan státuszba kerülhessenek, mint a heteroszexuális párok.

Sovsun javaslata az ingatlanügyek, öröklés, társadalombiztosítás és megözvegyülés esetében rendezné a homoszexuális párok jogviszonyait és kötelezettségeit.

„Semmi különös. Csak olyan dolgok, amelyek mindig is elérhetőek voltak a sokszínű párok számára Ukrajnában” - írta a politikus a kezdeményezésről.

Sovsun elismerte, hogy a nyugati országok azt követelik Ukrajnától, hogy vezessen be több LMBTQ-barát jogszabályt, de nemcsak emiatt írta a javaslatot, hanem amiatt is, hogy az országért harcoló katonák jogegyenlőséget élvezhessenek, bár a kezdeményezés szerint a nem házas heteroszexuális párok is egyenlő jogokat kapnának a házasokhoz hasonlóan.

Ukrajnában az emberi méltóság és a szabadság igazi értékek. Beszélgettem LMBT-katonákkal, meghallgattam a problémáikat, és meg vagyok győződve arról, hogy társadalomként ki kell javítanunk azt a hatalmas igazságtalanságot, hogy némelyik állampolgárok és a nők kevesebb joggal rendelkeznek, mint mindenki más”

– tette hozzá a parlamenti képviselő, de úgy tűnik, hogy például az Ukrajnában élő kisebbségek megcsorbított jogai kevésbé foglalkoztatják.

(CNE News / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!