Ágyvásárlás előtt állsz? Ezeket gondold át előtte! (x)
Ágyvásárlás előtt állsz? Ezeket gondold át előtte! (x)

www.otthonokesmegoldasok.hu

2021. 02. 11.
Az otthoni ágy már nagyon kényelmetlen, esetleg kiállnak a rugók is? Akkor bizony nem lehet mást tenni, mint beszerezni egy újabb darabot. De mivel ágyat jó esetben évekre választunk, ezért érdemes alaposan megfontolni a döntést, miszerint milyen ágy legyen a befutó. Ehhez adunk most egy kis segítséget.

 

Ez egy PR cikk

 

Milyen ágytípusok vannak?

 

Az ágyak között találhatunk alacsonyat, magasat, szivacsosat, rugósat, sőt ezeken a verziókon belül és kívül is több típus létezik. Viszont az ágyaknak is van népszerűségi listájuk, amin első helyen az ún. boxspring ágy helyezkedik el. Ez az ágy meglehetősen méretes, aminek köszönhetően igen kényelmesen elhelyezkedhetünk rajta, viszont épp emiatt kisebb hálószobákba jó eséllyel nem fér be. De ha bőven van helyünk, megéri ezt az ágytípust választani, hiszen fekvés közben a rugalmas matrac egyenesen tartja a gerincet, valamint az ágy magassága megkönnyíti a felkelést.

 

A második legkedveltebb ágytípus a kárpitozott ágy, ami eleganciát sugall, hiszen az ágy minden része be van vonva anyaggal. Ezek az ágyak rendszerint rendelkeznek ágyneműtartóval is, viszont hátránya a boxspringhez képest, hogy ehhez külön kell ágyrácsot venni.

 

A harmadik legnépszerűbb ágytípus a futonágy, ami lényegében csak egy ágyrácsból és matracból áll. Ez a minimalista ágytípus nagyon kevés helyet foglal, és nappalra össze is lehet csukni, hogy kanapéként funkcionáljon. Egy hátránya viszont van, mégpedig az alacsonysága, ami miatt kissé nehézkes felkelni róla.

 

Keretes ágy matraccal

 

Bár a népszerűségi lista első három helyén nem, de a negyediken és az ötödiken megtalálható a fa- és a fémkeretes ágy. Jellemzően mindkettő elég masszív anyagból készül, aminek köszönhetően nagyon stabilak és időtállóak, viszont a fémkeret egy idő után elkezd nyikorogni, ami borzasztóan idegesítő lehet.

 

Ezekhez az ágyakhoz rengetegféle matracot lehet kapni, ami fel is adja az egyszeri vásárlónak a leckét, hogy mégis melyik mellett döntsön. A matrac vásárlása előtt azt erősen ajánlott minden esetben kipróbálni, éppen ezért olyan üzletet válasszunk a keresgéléshez, ahol erre van lehetőség.

 

Itt egy dolgot fontos kiemelni, mégpedig a matrac keménységét. Ugyanis sokan hajlamosak az olyan matrac mellett dönteni, aminek a keménysége egyezik azzal, amit addig megszokott. Viszont matracvásárlásnál ajánlott figyelembe venni a testsúlyt is. Általánosságban azt mondhatjuk, hogy egy átlagos, normál testalkattal rendelkező személy számára a 2-es keménységű, rugalmas matracok az ideálisak, viszont akik a keményebb alvófelületet preferálják, azoknak a 3-as szintén kitűnő választás. Nagyobb súllyal viszont a 4-es és akár az 5-ös keménységű matrac is szóba jöhet. Az 1-es keménységű puha matracok pedig az alacsony súlyúak számára lehet ideális.

 

Amennyiben további hasonló cikket szeretnél olvasni a témában, keresd fel az Otthonok & Megoldások oldalát!

(Fizetett PR cikk)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!