A weboldalkészítés leginkább kézenfekvő folyamata és lépései (x)
A weboldalkészítés leginkább kézenfekvő folyamata és lépései (x)

www.rackhost.hu

2021. 02. 12.
Milyen lépések és mérföldkövek mentén érdemes leginkább megoldani egy weboldal létrehozását? Mi a leginkább javasolt forgatókönyv onnantól kezdve, hogy megfogan bennünk a weboldal létrehozásának az ötlete?

Ezeket a kérdéseket vesszük majd végig a bejegyzés keretei között. Bízunk benne, hogy ezáltal rá tudunk mutatni egy weboldal létrehozásának a kézenfekvő munkamenetére.

Ez egy PR cikk

Ahogyan a weboldal tervezését célszerű megoldani

Sok minden máshoz hasonlóan egy igazán ütőképes weboldal létrehozását is erősen javasolt tervezéssel kezdeni. Minél tudatosabban és precízebben sikerül ugyanis az előzetes tervezés, annál könnyebb lesz a későbbiekben a gyakorlati megvalósítása.

Először is tisztázni kell, hogy a weboldallal kapcsolatban milyen céljaink vannak. Pontosítsuk tehát, hogy az elkészült honlapnak milyen célt kell elősegítenie. Természetesen nem árt előzetes terveket készíteni a designról, illetve a szövegezésről is.

Ehhez egyébként ma már egészen felhasználóbarát szoftverek állnak rendelkezésre, úgyhogy a lehető legpontosabban szemléltetni lehet az előzetes elképzeléseket.

Amikor kész a tervezés, következhet a weboldal kivitelezése

Bizonyos értelemben véve egy weboldal esetében is igaz a mondás: „a kész jobb, mint a tökéletes”. Természetesen nem azt akarjuk sugallni, hogy elégedjünk meg az alacsony színvonallal. A lényeg inkább az, hogy egy honlap sosem lesz tökéletes.

Magyarul nem érdemes túlzásba vinni a tervezést, és emiatt nem belekezdeni a megvalósításba. Amikor tehát összeállt az előzetes koncepció, akkor igenis menjünk előre a domainnév, valamint a tárhely foglalásával.

Ezzel kapcsolatban kifejezetten kedvező megoldást kínál a Wordpress tárhelyszolgáltatás, aminek a keretei között gyakorlatilag néhány kattintással össze is állhat a weboldalunk első vázlata. Innentől kezdve pedig olyan könnyű lesz felépíteni a működőképes oldalt, mintha csak legóznánk.

Az elkészült weboldalt időről időre igenis célszerű karbantartani és frissíteni

Egy weboldal sok szempontból hasonlít egy lakóházhoz. Amikor elkészül, akkor jóleső érzés gyönyörködni benne, és szívesen mutatjuk meg bárkinek. Teljes mértékben viszont sosem lesz kész, hiszen bizonyos időközönként ráfér némi frissítés, alakítás, esetleg egy komolyabb ráncfelvarrással együtt.

Úgyhogy a weboldalunk építése és létrehozása közben erősen javasolt gondolni arra is, hogy kinek a feladata legyen a későbbi frissítések, karbantartások és ráncfelvarrások megoldása. Ezzel kapcsolatban előjöhet a készséges tárhelyszolgáltató választásának a kérdése is.

Egy olyan szolgáltatónál ugyanis sokkal kedvezőbbek lesznek a lehetőségek, aki segítőkész supportot biztosít, miközben a honlapunk karbantartása kapcsán is folyamatos segítségnyújtással és válaszadással áll rendelkezésre.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!