A szúnyogok távoltartásának leghatékonyabb eszközei (x)
A szúnyogok távoltartásának leghatékonyabb eszközei (x)

www.vasmuszakibolt.hu

2021. 02. 23.
A tavasz közeledtével és az idő melegedésével újra elérkezik a rovarok ideje. Hogy ne a saját bőrén kelljen megtapasztalnia csípésüket, a vérszívók elleni felkészülést nem lehet elég korán kezdeni. Az alábbiakban ezért bemutatjuk, hogy milyen eszközei lehetnek a hatékony védekezésnek.

Ez egy PR cikk

 

Szúnyoghálók

 

A rovarok távoltartásának klasszikus eszközét a praktikus szúnyoghálók jelentik. Ezek fixen az ablakokra rögzítve vagy nyitható módon az ajtókra szerelve megakadályozzák a rovarok bejutását a lakásokba. A szúnyoghálóknak anyaguk szerint 3 fő csoportjuk különböztethető meg. Rendkívül kedveltek a tartós, nagy szilárdságú, ugyanakkor esztétikus fém modellek, amelyek a magasabb árkategóriába tartoznak.

 

Kiváló ár-érték arányt képviselnek a rugalmas és könnyen vágható üvegszálas hálók, amelyek a leengedhető szúnyoghálókban is megtalálhatók. Végül említést érdemel a gyorsan és egyszerűen felszerelhető öntapadós típus, amely kedvező árának köszönhetően is igen kedvelt. 

 

Elektromos rovarcsapda

 

Az elektromos rovarcsapdák alkalmazása ott ajánlott, ahol a nagyobb terek vagy a folyamatos ki-be járkálás miatt a hagyományos fizikai védelem nem alkalmazható, de ideálisak teraszokra és bejárati ajtókra szúnyoghálók mellett vagy helyett is. Működésük lényege, hogy UV-fényükkel magukhoz csalják a rovarokat, amelyek aztán a magasfeszültségű rácshoz érve elpusztulnak. Emiatt felszerelésüknél mindig figyelni kell arra, hogy olyan magasságba kerüljenek, amely a gyermekek számára lehetetlenné teszi az elérésüket.

 

Szúnyogriasztó készülékek

 

A hordozható szúnyogriasztó készülékeket bárhová magával viheti, kis mérete és esztétikus megjelenése miatt akár asztalra is helyezhető, de sátorozás, horgászat vagy bármilyen más kültéri tevékenység alkalmával szintén távol tartja a vérszívókat. Az elektromos áram nélkül, teljesen zajmentesen üzemelő készülékben található bután palack felmelegíti és kipárologtatja a szúnyogriasztó folyadékkal átitatott lapkákat, amelyeket ezért bizonyos időközönként cserélni kell.

 

Ez a módszer igen hatékony, akár több mint 20 m²-es területen távol tarthatók a hívatlan vendégek.

 

Szúnyogriasztó izzók

 

Az apró szárnyasok távoltartásának hatékony eszköze a szúnyogriasztó izzó, amelynek kül- és beltéren is nagy hasznát veheti, hiszen 10-12 m²-es területet mentesít a vérszívóktól. A korszerű energiatakarékos, LED-es izzók olyan sárga bevonattal rendelkeznek, hogy fényük spektruma elriasztja a szúnyogokat! Szerelje fel velük teraszát és kertjét, így garantáltan elkerülik majd a vérszívók.


Amennyiben valamelyik - vagy akár több - szúnyogriasztó eszköz megtetszett Önnek, érdemes felkeresnie a VasMuszakiBolt.hu webáruházát, melynek hatalmas választékában kedvére válogathat az igényeinek leginkább megfelelő termékek közül.

(Fizetett PR cikk)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!