A strapabíró medencetakaró (x)
A strapabíró medencetakaró (x)

www.medenceorias.hu

2021. 02. 15.
A madárcsicsergés térítette magához. Álmosan nyújtózkodott. Még nem kelt fel. Szabad folyást engedett a gondolatainak. Ilyenkor vette számba, mit kell elvégeznie. Kellemes nap lesz, nem kell sietni. Nincs nehéz feladat mára. Kikelt az ágyból, még egyet nyújtózkodott és odasétált az ablakhoz. Ekkor látta meg a kerti medencét, s a vízfelszínen úszó rengeteg száraz falevelet.

A kiszáradt fa a szomszédban, hát persze! Halkan átkozta magát. Most már igazat adott a barátjának. Pont tegnap győzködte arról, hogy szerezzen már be egy medencetakaró fóliát. 

Ez egy PR cikk

Több szerepben

Nagyon sok hasznos kiegészítő eszköz kapható a medencékhez, az egyik a takarófólia. Megakadályozza, hogy a környezeti szennyeződések – falevelek, kisebb-nagyobb hulladékok, rovarok – a vízbe jussanak. Ezzel rengeteg takarításra fordított idő, pénz és energia spórolható meg, és sokkal kevesebb vegyszert kell így használni a medence vizének tisztán tartásához. A gyermekek vagy a házi kedvencek biztonságát is óvja, megakadályozza, hogy véletlenül a vízbe essenek, és tragédia történjen.

Még egy nagyon fontos pozitív tulajdonságot kell megemlíteni: a víz hőmérsékletét is segít megtartani. A hűvösebb éjszakák után reggel az estivel közel azonos, kellemes hőmérsékletű vízben kezdeni a napot igazi áldás lesz. A praktikus szolár takarófólia pedig még a vízhőmérséklet növelését is segíti. 

Méretre vágott vagy méretre vágható

A takarófólia lényegében egy strapabíró anyagból készült „paplan”. Nem kell különösebb szakértelem a felhelyezéséhez. Csak rá kell tenni a medencére, majd pedig rögzíteni (általában zsinórral). Az esővíz elvezetését a fólián található lyukak segítik, így nem kell aggódni, hogy az esővíz a súly miatt berántja a fóliát, vagy az elszakad. Érdemes ilyen típusú profi fóliát vásárolni. Nagyon fontos a szolár medencetakarók esetében is, hogy pontosan az adott medence méretéhez illeszkedjenek.

Ha nincs éppen a kívánt medence méreteihez passzoló termék, a méretre vágható változatok jelentik a megoldást. Minél vastagabb, annál hasznosabb lehet. Nem csupán azért, mert a külső hatásokkal szemben ellenállóbb, hanem mert a vastagabb a hőszigetelés szempontjából jobb. 

Szolár medencetakarók

A szolár medencetakarónak - mely lényegében egy légpárnás-légbuborékos fólia - köszönhetően a víz hőmérséklete nem csak lassabban csökken, hanem akár több fokkal is nőhet egy verőfényes napon. A buborékos felével kell közvetlenül a vízre teríteni. A nap felmelegíti a fóliát. Közben alul a légbuborékok nagyobb felületen érintkeznek a vízzel, mint a levegővel, ezáltal a hőt is nagyobb felületen képesek átadni. Továbbá az úszó fólia alatt képződik egy vékony légréteg is, mely extrém jó szigetelőhatással bír.

Lényegében a medencefelszín megtöbbszöröződik, így nagyobb hőfelvétel történik, mintha csak a nap sütné a vizet. Kültéri fűtött medencéknél akár még 40%-os energiamegtakarítás is elérhető használatával.

(A HZ Global Kft. fizetett PR cikke)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!