A meszeszsák specialitásai (x)
A meszeszsák specialitásai (x)

www.parainesis.hu

2021. 08. 12.
Az építőiparban számos különböző műanyag zsákot használnak. Az építőipar az egyik legkevésbé környezetbarát iparág, főként mióta háttérbe szorultak a természetes és megújuló építőanyagok.

 

Ez egy PR cikk

 

Az építőanyagok nagy része különleges csomagolást igényel, a zsákoknak, köztük a meszeszsákoknak sokszor speciális körülményeknek kell megfelelniük, ez a bejegyzés ezt a témát taglalja.

Milyen zsákokat és fóliákat használnak az építőiparban?

Az építőiparra jellemző, hogy nagyon nagy mennyiségű anyagot használ, nagy tömegeket, súlyokat kell mozgatni, és ehhez speciális, extrém strapabíró zsákokra és fóliákra van szükség.

Az egyik nagyon elterjedt zsáktípus az úgynevezett big bag zsák, amellyel például homok, cement, kavics szállítása és mozgatása valósítható meg kisebb energiaráfordítással. Ezeket a zsákokat nem kézi erővel, hanem targoncával mozgatják, kereskedelmi forgalomban általában 1 m³, 1/2 m³ vagy 1/3 m³ térfogatú zsákok kaphatók. A fülek kialakítása, a töltési és ürítési opciók az anyag jellegének megfelelően változóak.

Mind az ipari felhasználók, mind a lakosság körében népszerű a sitteszsák, amelyre extrém strapabírás jellemző, nagy vastagságának köszönhetően nem szakad.

Szintén intenzív igénybevételre készül a meszeszsák, amelynek specialitásaira külön is kitérünk.

Az építőiparban a takarófóliák is extra igénybevételnek vannak kitéve, ezért ezek is általában vastagabbak a hagyományos takarófóliáknál.

A Parainesis egyedi igényeknek megfelelően, akár egyedi színben, logóval ellátva, gyártja az építőanyagok csomagolására szolgáló zsákokat.

A meszeszsákok jellemzői

Az építési mész a mészkőből és a dolomitos mészkőből építőipari célra előállított mészfajták összefoglaló neve. Az építőiparban manapság a meszet leginkább falazó- és vakolóhabarcsok előállítására használják, míg korábban belső vakolatként festék helyett is elterjedt volt.

A mész kötőanyag, kötési tulajdonságait régóta kihasználják az építkezéseknél. A legtisztább építőipari alapanyag, nincs szükség semmilyen adalékanyagra a gyártásánál. Az építkezők leginkább két formában találkoznak az oltott mésszel, por vagy pép formájában. Mindkét forma speciális csomagolást igényel. A por meszet óvni kell a nedvességtől, mert megköt, mielőtt felhasználnák. A porrá oltott mész, más néven mészhidrát, hasonlóan kerül csomagolásra és felhasználásra, mint a cement, viszont sűrűsége miatt kisebb, 25 kg-os zsákokat használnak. A pépes állagú oltott mész vizet tartalmaz, és felhasználásra készen kerül forgalomba. Ennek csomagolásánál viszont arra kell ügyelni, hogy a zsák ne lyukadjon ki, ezért ezek a zsákok is vastagabbak a szokásosnál, és védik a meszet a naptól, kiszáradástól is.

A por mész csomagolásánál a raklapok időjárásálló fóliázásával is óvják a meszet a nedvességtől.

 

(Fizetett PR cikk)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!