A legszebb hang az, ami a szívből szól
Kulifai Máté véleménycikke
A legszebb hang az, ami a szívből szól

Illusztráció( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2022. 09. 13.
Nagyon emlékszem mindhárom alkalommal, amikor először hallottam a gyermekeim szívdobogását. Ott állva az ultrahang előtt, hallgatva a zúgását és feszülten várakozni, hogy na mikor dobban már meg. S akkor egyszer csak ott, az a pirinyó kis szívecske elkezd piszkosul kalapálni. Szinte üvölti a nagyvilágba, hogy: itt vagyok! létezek! élni akarok! Nagyon akarok élni...

Ez egy véleménycikk.

Rengeteg ilyen kis szívecske van, amit nem hallgatnak meg. Pedig az a pici apróság minden erejével küzd, és valami elképesztő csoda, ahogyan fejlődik hétről hétre, napról napra, óráról órára. A kicsi végtagok, a csontok, a szemek, de legfőképp a szív. S annak a dobbanása.

Az egyetlen hang, amivel a baba kommunikálni tud. Szólni az édesanyjához. Jelezni, hogy ő már külön dobog, ő egy külön élet, külön kis pici test. Az ő teste. 

Szomorú látni azt, hogy ma már sokan nem akarják meghallgatni a gyermekük hangját. Így sokkal könnyebb lemondani róla. Így nem furdal annyira a lelkiismeret, így nem kell tudomásul venni, hogy valaki lakik odabent. Pedig ha valamit, legalább ennyit megérdemelne minden magzatgyermek. Hogy az életéről, jövőjéről szóló tárgyaláson, az utolsó szó jogán - legalább egyszer, szólhasson a vádlójához, az ítéletet hozó bíróhoz, a saját édesanyjához. 

Hátha. Hátha sikerül megérinteni az ő szívét is, hogy az is dobbanjon egyet.

Csütörtöktől Magyarországon megkapják az utolsó szó jogát a magzatgyermekek. A világ legelhallgatottabb, legüldözöttebb kisebbsége. Egy esélyt. Az életre. 
Örömünnep ez, legfőképp azoknak, akiknek ez jelenti a megmenekülést a haláltól. S azoknak az édesnyáknak is, akiknek pedig a megmenekülést egy hibás döntéstől. 

Isten óvja a gyermekeket, adjon erőt az édesanyáknak, és bölcsességet a döntéshozóknak!

(Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!