Vidám utazás Abortuszföldére: abszurd tinivigjátékkal népszerűsíti az abortuszt az HBO
Általános felháborodás övezi az abortuszlobbi legújabb PR-filmjét
Vidám utazás Abortuszföldére: abszurd tinivigjátékkal népszerűsíti az abortuszt az HBO

Forrás: Youtube/HBO Max

2020. 09. 04.
Viszonylag erős szereplőgárdával és egy egészen szürreális forgatókönyvvel dobja piacra legújabb filmjét az HBO Max. A vígjáték (!) műfajban leforgatott produkció a 17 éves Veronica történetét meséli el, akinek egy nem várt terhesség után egy államokat keresztülszelő vidám utazást kell megtennie Missouritól egészen Új-Mexikóig azért, hogy végre elérje a célt: gyermekének megölését. 

Az HBO Max legújabb """remeke""" az Unpregnant címet kapta, ami magyarul nagyjából úgy visszaadható: visszacsinált terhesség. A történet két főhőse a 17 éves Veronica és gyerekkori barátja, Bailey.

Miután a 17 éves Veronica rádöbben, hogy teherbe esett és Missouri államban kiskorúként csak a szülei beleegyezésével végezhet abortuszt, Bailey segítségét kéri, hogy közösen eljussanak 1000 mérfölddel arrébb Új-Mexikóig, ahol szülői beleegyezés nélkül megteheti ugyanezt. 

A filmből amúgy csak úgy sugárzik az abortuszpárti agitprop, hiszen abban nem csak az abortuszt próbálják meg egy felhőtlen, vidám kalandként beállítani, de egyúttal gúny tárgyává is teszik az ellenoldalt: Veronica keresztény szüleit "Jézus-bolondoknak" állítják be. A forgatókönyvírók célja saját elmondásuk alapján az volt, hogy némi humorral elfogadhatóbb, könnyedebb témává tegyék az abortusz-kérdést.

Sokan a filmet egyfajta visszavágásnak is tekintik az amúgy nagy sikert arató Unplanned című életpárti filmre, amely a Planned Parenthood egyik korábbi klinika-igazgatójának, Abby Johnsonnak a történetét dolgozza fel.

Abby Johnsonnal korábban a Hetek is készített interjút. Ezt online is elolvashatja az alábbi linken

(HBO)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!