"A legátfogóbb kereszténység elleni támadás" - abortusz és LMBTQ-párti törvényjavaslatot terjesztenek be a demokraták
Az Equality Act sokak szerint a hívők komoly diszkriminációjához is vezethet Amerikában
"A legátfogóbb kereszténység elleni támadás" - abortusz és LMBTQ-párti törvényjavaslatot terjesztenek be a demokraták

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2021. 02. 25.
Amerikai keresztény, családbarát és életpárti szervezetek komoly aggodalmuknak adtak hangot egy a demokrata hátszelű abortusz-, és LMBTQ-párti törvényjavaslattal, az Equality Acttel, vagy egyenlőségi törvénnyel kapcsolatban, mely szerintük a "legátfogóbb kereszténység elleni támadás, amit valaha is törvénybe iktatnának" Amerikában. 

Dr. Bill Donohue, a Katolikus Liga elnöke szerint például a javaslat, a képviselőház elnöke, Nancy Pelosi állításával szemben

épphogy nem fog véget vetni a diszkriminációnak, hanem elfogadása esetén a keresztényekre vár majd súlyos hátrányos megkülönböztetés.

Donohue kifejtette, hogy amellett, hogy a javaslat módosítja az 1964-es polgárjogi törvényt, és „a szexuális irányultságot és a gender identitást is beépítse a nemek meghatározásába”, ami az említett jogszabály készítőinek soha nem volt szándéka vagy elképzelése, az Egyenlőségről szóló törvény „aláássa a vallásszabadság helyreállítási törvényt azáltal, hogy lehetővé teszi a melegek számára a vallási jogok megsértését."

Mire használhatnák a törvényt gyakorlatban?

A törvény széles hatálya arra kényszeríti például az egészségügyi szolgáltatókat, hogy nemváltó hormonterápiákat, sőt műtéteket is végezzenek majd.

A női sportot is igazságtalanul változtatja majd meg fiúk és férfiak bevonása. "Ezek a biológiai férfiak használhatják majd az öltözőket, a mellékhelyiségeket és a zuhanyzókat, amelyeket mindig a nők számára tartottak fenn" - tette hozzá.

Azon vallási csoportok tagjai, akik az emberi természet hagyományos felfogását vallják, „nem emelhetnek majd vallásszabadságra hivatkozva kifogásokat a transznemű nők egyik fent említett jogaival szemben. A vallási entitásokat szekularizálnák ”- figyelmeztetett.

Példaként Donohue kifejtette, hogy „ha az Egyenlőségről szóló törvény törvénybe lépne, a katolikus nevelőszülői programokat bezárnák. Vagy meg kell állapodniuk abban, hogy két férfit engedélyeznek örökbefogadásra - ami egyértelműen sérti az egyházi tanításokat -, vagy elveszítik a szövetségi finanszírozást.”

Emellett azok a keresztény kórházak is könnyen elveszíthetik a szövetségi támogatást, melyek megtagadják az abortuszok elvégzését. 

LMBT és abortusz-jogok a vallásszabadság felett

Tony Perkins, a Family Research Council (FRC) amerikai családbarát szervezet elnöke is úgy írta le az Eguality Actet, mint

"a vallásszabadság katasztrofális csorbítása Amerikában”. 

„Az egyenlőségi törvény súlyos fenyegetést jelent nemzetünk alapvető értékeire nézve, amelyet az  alkotmány első módosítása tartalmaz...

Ez egy radikális törvényjavaslat, amely arra kényszeríti a kormányt hogy folyamatosan ellenőrizze, hogyan gondolkodnak, beszélnek és cselekszenek a szexualitás kérdéseiben az amerikai polgárok. Lehet, hogy Egyenlőségi törvénynek nevezik, de ahogy a részletek teljesen világossá teszik, az egyetlen egyenlő dolog benne az, hogy mekkora kárt okoz az amerikai élet különböző területein”- mondta Perkins.

„A törvényjavaslat megsemmisíti a szülői jogokat, és a kormányt az egyházak és más hitalapú intézmények fölötti úrrá teszi,

potenciálisan meghatározva a létesítményeik tevékenységeit, hogy kit alkalmaznak, sőt büntetik őket azért, amiért nem alkalmazkodnak egy olyan, szexualitásról alkotott nézethez, amely közvetlenül ellentmond az ortodox bibliai tanításoknak" - folytatta.

"Semmilyen hívő vagy vallási intézmény, legyen az iskola, egyház, zsinagóga, mecset, üzleti vagy nonprofit szervezet, nem kerülheti el az esélyegyenlőségi törvény orwelli kezét" - figyelmeztetett Perkins.

(Lifesite/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!