„A fehér életek számítanak” – hirdette pólóján Kanye West
„A fehér életek számítanak” – hirdette pólóján Kanye West

Youtube/Entertainment Tonight

2022. 10. 05.
A rapper a saját párizsi divatbemutatóján döntött a sokak szerinti botrányos ruhadarab mellett.

A Hetek 25 éve küzd a magzatgyermekek védelméért, áll ki a természetes családok mellett, valamint a hit és szólás szabadságáért. Ha számodra is fontosak ezek az ügyek, legyél te is a támogatónk!

Kanye West és Candace Owens konzervatív aktivista ruhaválasztása nagy port kavart, hiszen mindketten olyan pólóban jelentek meg, melyen a „White lives matter” felirat szerepelt.

A rapper a saját ruhamárkájának párizsi divatbemutatóján jelent meg Owens-szel együtt, és a beszámolók szerint az eseményen szereplő modellek is mind ilyen feliratú ruhákban voltak.

A Rágalmazásellenes Liga (ADL) elítélte West akcióját, mert a felirat „rasszista válasz a Black Lives Matter (BLM) mozgalomra”, és a szervezet szerint 2015 óta általában fehér felsőbbrendű csoportok használják.

A rapper és az aktivista azonban nem csak a ruhájával ment teljesen szembe a BLM-mozgalommal, hanem West azt posztolta a közösségi oldalán, hogy „Mindenki tudja, hogy a Black Lives Matter egy átverés volt, most vége van, szívesen”.

West öltözékét sokan „veszélyesnek” titulálták a közösségi médiában.

„Kanye West azon döntése, hogy a 'Fehér életek számítanak' feliratú pólót viseljen, undorító, veszélyes és felelőtlen. Sokan közületek rögtön
a védelmére fogtok kelni. Meg kellene magatoktól kérdeznetek, hogy miért…”

- írta Marc Lamont Hill fekete ember jogi aktivista a Twitteren.

(CBS News / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!