A CNN külsős szerzője szerint a mai világnak szüksége van egy Hitlerre
Nem ez Adeel Raja első felháborító, náci tweetje
A CNN külsős szerzője szerint a mai világnak szüksége van egy Hitlerre

Forrás: Twitter/Donald Trump Jr

2021. 05. 17.
A CNN-nek régóta külsős szerzőként dolgozó szabadúszó újságíró, Adeel Raja a napokban Twitter-oldalán egészen megdöbbentő hitleres posztot tett közzé, melyet a zsidóság kiirtására való felhívásként is lehet értelmezni. Adeel Raja tweetjére, aki több tucat cikket írt a CNN számára, és nem ez az első felháborítóan antiszemita bejegyzése, Donald Trump Jr. hívta fel a figyelmet.

PLUSZ 1 HÓNAP a Hetekkel! Minden előfizetőnknek most 4 lapszámmal többet adunk. Részletek a hetek.hu/elofizetes oldalon. A világ változik, az érték állandó!

"Hé @cnn, úgy tűnik ez önökhöz tartozik, de úgy hiszem ez már senkit sem lep meg," - írta, majd mellékelte az ominózus tweet képét, ami így szól:"A mai világnak szüksége van egy Hitlerre."

A magát a "CNN szabadúszó újságírójaként" feltüntető Raja korábban is dicsőítette már a führert, és a holokausztot. 

2014-ben a FIFA világkupán kijelentette, az egyetlen ok, amiért Németországnak szurkol a döntőben az, hogy "Hitler német volt és jól elbánt a zsidókkal". Ugyanabban az évben megerősítette, azért támogatja Németországot, amit Hitler tett a zsidósággal. 

Egy másik tweetjében egyenesen a náci köszöntéssel élt: "Hail Hitler!". 

Egy "palesztin népirtás... a németek belső Hitlerének felszínre kell jönnie" szövegű tweetre lelkes egyetértéssel válaszolt, illetve egy ízben arra sürgette a terrorcsoportokat, hogy menjenek Izraelbe: "ISIS, TTP, TÁLIBOK - azonnal látogassatok Izraelbe!"

Raja régóta publikál pár a CNN online felületén. Nevére keresve 53 találatot ad ki az oldal: 2014 január 2-ától egépszen 2020 szeptember 16-áig rendszeresen jelentek meg cikkjei, legtöbbször Pakisztán témájában.

A Washington Examiner megkereste a kérdésben a CNN szóvivőjét, Matt Dornicot, aki kijelentette, sohasem hallott az illetőről, de "utánanéz a dolognak." 

(TheBlaze/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!