77 milliós követői táborral rendelkező izraelbarát keresztény oldalt tiltott le a Facebook
A Jerusalem Prayer Team oldalt muszlim radikálisok rohanták meg antiszemita kommentekkel
77 milliós követői táborral rendelkező izraelbarát keresztény oldalt tiltott le a Facebook

Mike Evans( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2021. 05. 20.
Hatalmas, 77 milliós követői táborral rendelkező keresztény imaoldalt tiltott le a napokban a Facebook "nem megfelelő tartalmakra" hivatkozva, nem sokkal azután, hogy radikális iszlamista aktivisták árasztották el antiszemita és náci kommentekkel. 

Az Jerusalem Prayer Team felület célja 2002-es alapítása óta az volt hogy naponta ezreket bátorítson imára Izraelért és a Közel-Kelet békéjéért.

Az oldal alapítója, Mike Evans azt állítja, az oldal kritikusai több mint egymillió antiszemita kommenttel és Hitler fotóval árasztották el azt, aztán a Facebooknál reklamáltak, hogy soha nem szóltak hozzá tartalmakhoz az oldalon, és a kommentek "sértik a Facebook felhasználói feltételeit".

Ez az iszlamista radikális szervezetek szervezett próbálkozása volt arra, hogy letiltassák az oldalt, szögezte le Evans, hozzátéve, nagyon okos, megtévesztő tervet eszeltek ki. 

Azt is világossá tette, hogy a hamis posztokkal kapcsolatos panaszáradat teljes "csalás", semmi igazság alapja nincs. 

Mike Evanst, aki nem csak az óriás oldal üzemeltetője, hanem a cionista keresztények előtt tisztelgő jeruzsálemi Friends of Zion Association elnöke is, teljesen meglepte, amikor megkapta a techóriás üzenetét, hogy oldala letiltásra került.

A Facebookkal még nem tudta felvenni a kapcsolatot az ügyben, amerikai politikusok tucatjaival viszont igen, beleértve Lindsey Graham, Ted Cruz republikánus szenátorokat, Jared Kushnert és kedves barátját, Mike Pompeo volt külügyminisztert is. 

"A Facebooknak lecsúszott a nadrágja. Ez egy kitűnő példa a túlzott elfogultságra. Véleményem szerint kimeríti a rasszizmus alapú kiberterrorizmus kategóriáját."

A Facebook szóvivője szerint "nem megfelelő viselkedésért és kéretlen tartalmak miatt távolították el az oldalt".

(Nypost/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!