5 tipp, amivel csökkenthető a hajhullás (x)
5 tipp, amivel csökkenthető a hajhullás (x)

www.helia-d.hu

2021. 02. 12.
Fésülködéskor hajszálak tömkelege a fésűben és a padlón, hajcsomók a lefolyóban, kihullott hajszálak mindenütt… a hajhullás tipikus jelei, melyek egyesek számára ijesztőek lehetnek. Szerencsére a hajhullás hátterében ritkán húzódik meg komoly betegség, sokkal inkább az életmódbeli tényezők vagy a rossz hajápolási szokások okozzák. Ezeken viszont bármikor lehet változtatni, és a haj is visszanyerheti egészségét. Ebben segítenek az alábbi tippek.

Ez egy PR cikk

 

 

Minden hajszálnak van egy természetes életciklusa, aminek ha a végére ér, akkor nemes egyszerűséggel kihullik. Ez naponta körülbelül 100 hajszál esetében történik meg. Tehát ennyi haj elvesztése még abszolút normális, egészséges dolog. 

 

Ha nem tudjuk pontosan, hogy valóban kóros hajhullással állunk-e szemben, akkor pár napon keresztül próbáljuk megszámolni, hogy megközelítőleg hány kihullott hajszállal találkozunk. Ha az említett 100 környéki szám jön ki, akkor nincs ok az aggodalomra. Ha ennél lényegesen több, akkor már érdemes foglalkozni a hajhullással. 

 

 

Előfordulhat, hogy nem maga a hajhullás a probléma, hanem csak egy figyelmeztető tünet, amit valamilyen egészségügyi rendellenesség okoz. Például a hormonegyensúly felborulása, vitaminhiány, immunbetegség, gyulladás vagy akár gyógyszer mellékhatása. Mindezekre fényt deríthetünk, ha elmegyünk egy teljes kivizsgálásra. 

 

Ha szakszerű kezelést kapunk, akkor a hajhullás is csillapodni fog. Ha pedig mindent rendben találtak, akkor fellélegezhetünk, és próbálkozhatunk a továbbiakkal. 

 

 

Reformáljuk meg a hajmosási rutinunkat, és használjunk hajhullást csökkentő és hajerősítő készítményeket. Ilyen többek között a Helia-D Regenero termékcsaládja is. Az olyan hatóanyagok, mint például a koffein, híresen hajerősítő tulajdonsággal bírnak, így a reggeli kávé elkortyolgatása mellett érdemes a hajápolásban is szerepet szánni neki.

 

A sampon mellé mindig használjunk balzsamot és tápláló hajesszenciát is. Hajmosás során pedig kerüljük a hideg vagy a forró vizet, maradjunk a kézmeleg változatnál. 

 

 

A szép haj egyik titka a bőséges folyadékfogyasztás. Igyunk meg naponta legalább 3 liter folyadékot, ami főként ásványvíz legyen. Persze ezt kiegészíthetjük gyógyteákkal és levesekkel is, de a cukros üdítőket, energiaitalokat inkább kerüljük. 

 

Szedjünk hajvitamint, hogy belsőleg is biztosíthassuk hajunknak a szükséges tápanyagokat, amiktől a hajszálak erősek és egészségesek lesznek.

 

 

A rendszeres festés (főleg a szőkítés), a vasalás, göndörítés, szárítás, durva fésülés mind-mind károsítja a hajszálakat. Bár a hajszálak nem tudnak fájni, ennek ellenére mégis bánjunk velük olyan gyengéden, mint ahogy azt a bőrünkkel tennénk.

(A HELIA-D Kft. fizetett PR cikke)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!