27 év házasság után válik Bill Gates és felesége
27 év házasság után válik Bill Gates és felesége

Forrás: Facebook/Bill Gates

2021. 05. 04.
A pár közös közleményben jelentette be, hogy 27 év után elválnak, mert "már nem hiszik, hogy közösen, párként tovább tudnának növekedni". Az alapítványukat mindenesetre közösen viszik tovább. A Twitteren is közzétett bejelentés szerint Bill Gates és a felesége "rengeteget dolgoztak" a kapcsolatuk megmentésén, de végül amellett döntöttek, hogy véget vetnek a házasságuknak.

Mint emlékeztetnek, három gyermeket neveltek fel, (Jennifer 25, Rory 21, Phoebe pedig 18 éves most) és felépítettek egy alapítványt, ami az egész világon "segít az embereknek, hogy egészséges és produktív életet éljenek".

Azt elhatározták, hogy az alapítványt továbbra is közösen viszik tovább, ám azt már nem hiszik, hogy "az életük következő fázisában közösen továbbra is ki tudnak teljesedni párként."

"Hogy tudom ezt tovább csinálni?"

A sajtótól azt kérik, hogy tartsák tiszteletben a családjuk magánszféráját, ahogyan most egy új életszakasz veszi kezdetét mindannyiuknál. 

A bejelentés annak ellenére volt rendkívül meglepő, hogy korábban már tettek kijelentéseket arra vonatkozóan, hogy vannak nehézségek a házasságukban. Az 56 éves Melinda Gates például egyszer úgy fogalmazott, hogy

"hihetetlenül nehéz" a házasságuk, mivel a 65 éves férje napi 16 órát dolgozik, és nehezen szakít időt a családjára. 

"Higgyék el nekem, voltak napok, amikor annyira hihetetlenül nehéz volt a házasság, hogy többször gondoltam - Tudom ezt tovább csinálni?" - fogalmazott egy Sunday Times-nak adott interjúban 2019-ben. Akkor voltak 25 éves házasok. 

A visszaemlékezésükből az is kiderült, hogy

az 1994-ben tartott esküvőt megelőzően Bill heteken át dilemmázott azon, hogy vajon összeházasodjanak-e,

vagy sem, még listát is készített egy fehér táblán a házasság előnyeiről és hátrányairől. "Egyértelművé tette, hogy nem rólam szól a dilemmája, hanem arról, hogy meg tudja-e találni a megfelelő egyensúlyt a munka és a családi élet között" - fogalmazott korábban Melinda.

Mi lesz a hatalmas vagyonnal?

Mint ismeretes Bill Gates a világ egyik leggazdagabb embere, így a másik éllovas Jeff Bezos válásához hasonlóan, itt is az lesz a legnagyobb kérdés, hogy mi lesz a pár gigantikus vagyonának a sorsa, amit még nem fektettek bele az alapítványukba. 

Jelenlegi becslések szerint a Microsoft társalapítója a feleségével összesen 124 milliárd dollárnyi vagyont halmoztak fel. 

(Guardian)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!