hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Prostituáltak, pornó és Jeffrey Epstein: Bill Gates rejtett élete
27 év után válik a techmilliárdos
Prostituáltak, pornó és Jeffrey Epstein: Bill Gates rejtett élete

A Gates házaspár 27 év után válik. Melinda két éve készült rá. (Fotó: AP / Elaine Thompson)

2021. 05. 13.
Miközben óriási erőfeszítések zajlanak, hogy az emberi kapcsolatok gyökeresen átértelmeződjenek, a boldog családi élet továbbra is kitörölhetetlen az emberek vágyálmai közül. A techóriások tulajdonosai a befolyásuk és a vagyonuk révén szinte emberfölötti magasságban állnak a halandó polgárok fölött, de a családi boldogság terén elszenvedett kudarcok őket is közel tudják hozni a többi földi halandóhoz. Az utóbbi időben azonban a kudarc fogalma szintet lépett. Ahogy a családi élet fogalma is.

PLUSZ 1 HÓNAP a Hetekkel! Minden előfizetőnknek most 4 lapszámmal többet adunk. Részletek a hetek.hu/elofizetes oldalon. A világ változik, az érték állandó!

Bill Gates imidzsében a tudós filantróp a lehető legszerencsésebben ötvöződött a joviális férj/apa, sőt lassan nagyapa képével. Maguk az érintettek is ezt erősítették, ha csak alkalmuk nyílt rá. Melinda Gates a kezdetektől mindenben méltó társa volt férjének, Bill Gates nem mulasztotta el, hogy a szerelemben is szerencsésnek nevezze magát, amikor üzleti sikereit méltatták; három gyermekükről nem hallunk a bulvármédiában, vagyis nyilván unalmasan dolgos életet élnek drogozás és bulizás helyett; és Bill még az öltözködésében is egyszeri halandónak tűnt. Még a vagyonukat is megszoktuk, hiszen gazdagok mindig voltak, az pedig még szimpatikussá is tette őket, amikor úgy léptek át a 21. századba, hogy az üzleti világot filantróp vállalkozásokra cserélték. 2000-ben indult útjára a Bill és Melinda Gates Alapítvány. 

Bill és Melinda házassága volt az utolsó, amiről elhittük volna, hogy válással végződhet. Egyfajta bója volt, amibe még bele lehetett kapaszkodni a kapcsolatok genderelmélettől felkorbácsolt tengerén. Házassági szerződést állítólag nem írtak annak idején, de a vagyon megosztásáról már két évvel ezelőtt elkezdtek egyezkedni, teljes egyetértésben, természetesen. Gondolhatnánk, hogy legalább a békés osztozkodás igazolja az elkötelezett kapcsolat értékébe vetett hitünket, ám ez a fegyver meglehetősen kétélű. Továbbra is osztoznak az alapítványuk küldetésébe vetett hitben és folytatják a közös munkát, csupán abban nem hisznek, hogy házaspárként ezután is együtt tudnak növekedni az életük következő szakaszában – írták közleményükben. Nem könnyű követni ezt a gondolatmenetet, talán azért, mert a logika valahol megbicsaklik benne. És itt kezdődik a síkos pálya. Eddig úgy tudtuk, a házasság azt jelenti, hogy jóban és rosszban, egészségben és betegségben, szegénységben és gazdagságban. Itt ráadásul a jóban, egészségben, gazdagságban kitétele teljesül, mégis ott tartanak, hogy figyelemre méltó előzékenységgel egyezkednek a vagyont illetően, miközben a szűkszavú sajtóhírekből is kiderül, hogy három felnőtt gyermekük nem veszi örömmel ezt a kanyart a családban. Ezek után vajon mi az, ami összetart egy házasságot? Itt minden adott lenne hozzá, mit szóljanak azok, akik ennél sokkal több küzdelemmel néznek szembe? 

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!