hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Prostituáltak, pornó és Jeffrey Epstein: Bill Gates rejtett élete
27 év után válik a techmilliárdos
Prostituáltak, pornó és Jeffrey Epstein: Bill Gates rejtett élete

A Gates házaspár 27 év után válik. Melinda két éve készült rá. (Fotó: AP / Elaine Thompson)

2021. 05. 13.
Miközben óriási erőfeszítések zajlanak, hogy az emberi kapcsolatok gyökeresen átértelmeződjenek, a boldog családi élet továbbra is kitörölhetetlen az emberek vágyálmai közül. A techóriások tulajdonosai a befolyásuk és a vagyonuk révén szinte emberfölötti magasságban állnak a halandó polgárok fölött, de a családi boldogság terén elszenvedett kudarcok őket is közel tudják hozni a többi földi halandóhoz. Az utóbbi időben azonban a kudarc fogalma szintet lépett. Ahogy a családi élet fogalma is.

Bill Gates imidzsében a tudós filantróp a lehető legszerencsésebben ötvöződött a joviális férj/apa, sőt lassan nagyapa képével. Maguk az érintettek is ezt erősítették, ha csak alkalmuk nyílt rá. Melinda Gates a kezdetektől mindenben méltó társa volt férjének, Bill Gates nem mulasztotta el, hogy a szerelemben is szerencsésnek nevezze magát, amikor üzleti sikereit méltatták; három gyermekükről nem hallunk a bulvármédiában, vagyis nyilván unalmasan dolgos életet élnek drogozás és bulizás helyett; és Bill még az öltözködésében is egyszeri halandónak tűnt. Még a vagyonukat is megszoktuk, hiszen gazdagok mindig voltak, az pedig még szimpatikussá is tette őket, amikor úgy léptek át a 21. századba, hogy az üzleti világot filantróp vállalkozásokra cserélték. 2000-ben indult útjára a Bill és Melinda Gates Alapítvány. 

Bill és Melinda házassága volt az utolsó, amiről elhittük volna, hogy válással végződhet. Egyfajta bója volt, amibe még bele lehetett kapaszkodni a kapcsolatok genderelmélettől felkorbácsolt tengerén. Házassági szerződést állítólag nem írtak annak idején, de a vagyon megosztásáról már két évvel ezelőtt elkezdtek egyezkedni, teljes egyetértésben, természetesen. Gondolhatnánk, hogy legalább a békés osztozkodás igazolja az elkötelezett kapcsolat értékébe vetett hitünket, ám ez a fegyver meglehetősen kétélű. Továbbra is osztoznak az alapítványuk küldetésébe vetett hitben és folytatják a közös munkát, csupán abban nem hisznek, hogy házaspárként ezután is együtt tudnak növekedni az életük következő szakaszában – írták közleményükben. Nem könnyű követni ezt a gondolatmenetet, talán azért, mert a logika valahol megbicsaklik benne. És itt kezdődik a síkos pálya. Eddig úgy tudtuk, a házasság azt jelenti, hogy jóban és rosszban, egészségben és betegségben, szegénységben és gazdagságban. Itt ráadásul a jóban, egészségben, gazdagságban kitétele teljesül, mégis ott tartanak, hogy figyelemre méltó előzékenységgel egyezkednek a vagyont illetően, miközben a szűkszavú sajtóhírekből is kiderül, hogy három felnőtt gyermekük nem veszi örömmel ezt a kanyart a családban. Ezek után vajon mi az, ami összetart egy házasságot? Itt minden adott lenne hozzá, mit szóljanak azok, akik ennél sokkal több küzdelemmel néznek szembe? 

A techóriások tulaj­dono­sai morális irány­­­tűként is akarnak szolgálni, le­tiltással, cenzúrával terelgetik a megfelelő megnyil­vánu­lások felé az emberiséget.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!