1-1-es döntetlent játszott Izrael a svájci válogatottal Felcsúton
Szombaton a román válogatottat fogadja a Pancho Arénában az izraeli csapat
1-1-es döntetlent játszott Izrael a svájci válogatottal Felcsúton

Youtube/India Footy

2023. 11. 16.
Izrael 1-1-es döntetlent játszott Svájccal a jövő nyári labdarúgó Európa-bajnokság selejtezősorozatának szerdai mérkőzésén Felcsúton. A találkozót a palesztin-izraeli fegyveres konfliktus miatt kellett elhalasztani októberben, és ugyanez az oka annak, hogy semleges helyszínen, a Pancho Arénában pótolták.

Megjelent a Hetek Képbehozó magazinja, címe: „Keresztünk – Nyugaton a helyzet változó”. A kiadványban európai gyülekezetvezetők, meghurcolt keresztények, ismert bibliatanítók világítanak rá arra, hogyan változott meg a hívők megítélése nyugaton. A bookazine 4990 Ft helyett 3490 Ft a hetek.hu/konyvek oldalon.

A 36. percben Ruben Vargas szerzett vezetést Svájcnak, majd a 88. percben Edimilson Fernandes eladott labdáját kihasználva Shon Weissman egyenlített. A Ferencváros izraeli légiósa, Mohammed Abu Fani végig a pályán volt.

A mérkőzés alatt az izraeli csapat szurkolótábora a zsidó államot ért, októberi 7-i terrorakció során elhurcolt túszok ügyére hívta fel a figyelmet. A szurkolók a túszokról készült képeket mutatták fel a lelátókon:

@akulifai

A Hamasz túszaira emlékeztek a szurkolók Felcsúton megrendezett Izrael-Svájc Eb-selejtező 7. percében. “Bring them home!”

♬ eredeti hang - Kulifai Máté

Ami pedig a meccs eredményét illeti, Svájc győzelemmel biztosan kijutott volna a jövő nyári, németországi kontinenstornára, de a döntetlen is kedvező eredmény számára, mert így az utolsó két forduló előtt megtartotta a kényelmesnek tűnő négypontos előnyét a harmadik Izraellel szemben.

A selejtezőcsoportok első két-két helyezettje jut ki az Európa-bajnokságra. A maradék négy helyből egy a házigazda németeké, háromért pedig a márciusi pótselejtezőn 12 csapat küzdhet meg elődöntő-döntő rendszerben a Nemzetek Ligája sorrendje alapján.

A közel-keleti csapat szombaton a román válogatottat fogadja a Pancho Arénában.

A csoport állása: 1. Svájc 16 pont (21-9), 2. Románia 16 (13-4), 3. Izrael 12, 4. Koszovó 10, 5. Fehéroroszország 6, 6. Andorra 2

(MTI / Hetek)

Képbehozó

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!