hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Hoz-e változást az iráni elnök halála?
Szörnyek bukása
Hoz-e változást az iráni elnök halála?

Fotó: AP

2024. 05. 23.
Hatalmas spontán örömünnep fogadta Iránban, hogy több vezető, köztük a „teheráni mészárosként” is emlegetett elnök, Ebrahim Raiszi, és külügyminisztere, az október 7-ei támadásért felelős iráni külügyminiszter is életét vesztette.

Most mindenkinek, aki előfizet a Hetek nyomtatott verziójára, online előfizetést is adunk, amivel már csütörtökönként olvasható a friss újság és a teljes archívum is elérhető! Részletek: a Hetekben és a https://www.hetek.hu/elofizetes oldalon.

Ebrahim Raiszi, az Iráni Iszlám Köztársaság keményvonalas jogászból lett elnöke a hétvégén helikopter-szerencsétlenségben meghalt, miután visszatért egy Azerbajdzsánnal közös új gátépítési projektet ünneplő rendezvényről. A látogatás igazi célja azonban szakértők szerint az északi szomszédokkal (Azerbajdzsánnal, Örményországgal, Törökországgal és a kicsit távolabbi Oroszországgal) való kapcsolatépítés volt, akikkel semmilyen terhelt viszonyt nem akart a perzsa állam. Hoszein Amir-Abdollahian iráni külügyminiszter, aki szintén a fedélzeten tartózkodott, szintén életét vesztette a balesetben.

A politikai rendszeren kívüli irániak közül kevesen gyászolják halálukat, nem úgy a nemzetközi közösség, köztük Magyarország is.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!