hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Mégis laborbaleset okozta a koronavírust?
Mit titkol Kína?
Mégis laborbaleset okozta a koronavírust?

Illusztráció(Fotó: Shutterstock / PuzzlePix)

2021. 01. 14.
Ugyan konszenzusossá vált, hogy a koronavírus a vuhani halpiacról származik, sosem ült el egészen a gyanú, hogy a valódi kiindulópont egy virológiai labor. az igazság felderítését kína számtalan módon igyekszik meggátolni.

Az elmúlt napok washingtoni eseményei és a techdiktatúra legújabb megnyilvánulásai tematizálták a világsajtót, azonban hasonlóan botrányértékű fejlemény, hogy Kína ismét megakadályozta, majd végül nagy nehezen hozzájárult, hogy az Egészségügyi Világszervezet szakértői csoportja beléphessen az országba. 

A kutatók célja, hogy azonosítsák a vírus eredeti hordozóját, ám először „vízumproblémák miatt” nem engedték be a teljes személyzetet. Még a Kínát folyton egekig magasztaló WHO-főigazgató, Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz is eljutott addig a vízválasztóig, hogy... csalódottságát fejezze ki.

Börtönbe a kritikusokkal

A helyzetet még botrányosabbá teszi, hogy a kínai hatóságok február óta szabotálják a vírus eredetének kutatását. Ez pedig nem korlátozódott csupán az impotens WHO feltartására: a tavalyi év utolsó napján zárult le a 37 éves újságírónő, Zhang Zhan tárgyalása, akit viszály szítása és provokáció vádjával ítéltek 4 éves börtönbüntetésre. A riporter bűne mindössze az volt, hogy kritizálni merte a kínai kormány járványkezelését, ennek ellenére hónapokon keresztül kínozták, mielőtt kiszabták rá a büntetést.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!