hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A szombatév jelentősége: mit üzen a modern embernek?
Jogi kiskapuk helyett hit és összefogás
A szombatév jelentősége: mit üzen a modern embernek?

Illusztráció(Fotó: Shutterstock / PuzzlePix)

2021. 09. 02.
Izraelben az idén szeptember 6-án kezdődő új évvel együtt beköszönt a szombatév. Minden hetedik év előtt a gazdáknak óriási dilemma, hogy hagyják-e megműveletlenül a földjüket vagy sem? Hogy mit jelent egy termelőnek a mezőgazdasági szektorban egy év kimaradás, azt el lehet képzelni.

A drága munkagépek állnak, viszont a lízingrészletek folyamatosan ketyegnek. Ha még a számlákat ki is lehet valahogy fizetni, még ott van a gazda családja, amit el kell tartania, miközben a föld termése nem eladható, abból bevétel nem lesz. A gazda legnagyobb kétsége ezenfelül, hogy a szombatév után, ha újra piacra viszi a portékáját, ki veszi meg legközelebb, ha a vevőkörét és az üzleti partnereket időközben elveszítette? Menjen el dolgozni a tinédzser fia? Még túl fiatal hozzá, nem kívánhatja tőle mint apa. Hogy mindezen dilemmák mellett sok izraeli gazda úgy dönt, mégis megtartja a Törvény igéjét, az igazán figyelemreméltó, ráadásul egy válságos év áll a világgazdaság mögött.

A világjárvány éve után mégis számos földtulajdonos úgy gondolja, hogy az Izrael földjére vonatkozó mózesi parancsolatokat önként magára veszi, holott megtartásuk nem egyszerű.

„Szóla ismét az Úr Mózesnek a Sínai-hegyen, mondván:

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!