hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Ezért nem érdemes senkin számon kérni az Isztambuli Egyezmény elfogadását
Látszatvédelem
Ezért nem érdemes senkin számon kérni az Isztambuli Egyezmény elfogadását

Illusztráció(Fotó: Shutterstock / PuzzlePix )

2024. 04. 03.
Varga Judit kapcsán előkerült az Isztambuli Egyezmény, amelyet az ellenzék úgy állít be, mintha elutasítása az áldozatok cserbenhagyását jelentené, az elfogadása pedig egy csapásra megszüntetne minden nőkkel szembeni erőszakot. Aki valóban segíteni akar a kiszolgáltatott helyzetben levőknek, annak meg kellene hallgatnia az ellenérveket.

Ez egy véleménycikk.

Madeleine Albright egykori amerikai külügyminiszter elhíresült mondását – „speciális hely van fenntartva a pokolban azoknak a nőknek, akik nem segítik egymást”, ami 2016-ban azokra vonatkozott, akik nem Hillary Clintonra készültek voksolni – idézi a radikális feminista csoportok, valamint a liberális médiaszereplők és politikusok álláspontja, miszerint Varga Judittal nem kell együttérezni, mert igazságügyi miniszterként „nem ratifikálta az Isztambuli Egyezményt”. Donáth Anna március 27-én Facebook-posztban jelentette be, hogy pártja, a Momentum ismét a parlament elé viszi az EU-s szerződés jóváhagyását.

Az Isztambuli Egyezmény néven ismert kezdeményezés 2011-ben indult a nők elleni erőszak európai csökkentése jegyében, és 2014. augusztus 1-jén lépett hatályba. Összesen 34 uniós és nem uniós ország ratifikálta, Magyarország azonban nem, noha az akkori Fidesz-kormány aláírta. 2020 májusában pedig a parlament még határozatot is megszavazott a dokumentum elutasítására.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!