hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Ki és mikor áldozhatja fel a vörös teheneket Izraelben?

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, 2022 szeptemberében öt hibátlan vörös üsző érkezett az Egyesült Államokból Izraelbe. A különleges állatok ahhoz a bibliai rendelkezéshez kapcsolódnak, amely szerint vörös tehén hamva szükséges a Törvény előírásai szerint a zsidó papság megtisztításához.

Börtön fenyegeti az LMBT kritikusait Skóciában

Április elsején lépett hatályba, de nem vicc: Skóciában gyűlöletszításért bárki akár többéves börtönbüntetést kaphat, amennyiben úgy kommunikál és viselkedik, melyet egy „észszerű személy fenyegetőnek, bántalmazónak vagy sértőnek talál”.

Irán bosszút forral: robbanás előtt a Közel-Kelet?

Izrael és Amerika elleni válaszcsapásoktól, regionális eszkalációtól tart a Nyugat, miután egy Izraelnek tulajdonított légicsapásban likvidálták az Iráni Forradalmi Gárda szíriai parancsnokát, Mohammad Reza Zahedit.

Robbanás előtt  a Közel-Kelet? – E heti köszöntőnk

Az elmúlt hetekben több cikkünkben is foglalkoztunk azzal, vajon továbbterjedhet-e Európa többi részére az orosz–ukrán háború, politikusok hogyan készítik fel a kontinens lakosságát egy esetleges katonai konfliktusra. Ami a mai Magyarországról nézve még sci-finek tűnik, a világ több pontján maga a véres valóság. 

Belföld

Egy roma nő a legjobb séfek világában

„Egy halászléről is meg lehet mondani, hogy cigány vagy magyar főzte – a romák ételei még ízesebbek, még színesebbek, ahogy az egész világuk is az” – mondja Nagy Anett séf, aki ötcsillagos szállodák és neves olasz éttermek szakácsaként és főzőműsorok szereplőjeként vált ismertté.

Minden gyermek egy megismételhetetlen lehetőség!

A legnagyobb ajándék, amit Istentől kapunk egy új emberi élet: egy személy, aki még nem volt, és akihez hasonló nem is lesz többet. Ezért a Hit Gyülekezete kiemelt fontosságú küldetése a családok és a fiatal generáció támogatása. (x)

Hit és értékek

Nemzet: modern mítosz vagy ősi valóság?

Noha az egyes nemzetek eredete változóan távoli vagy közeli múltra tekint vissza, a nemzet mint közösségi forma ősidők óta velünk él. A modern nemzetállamok kétségkívül a 18–19. században jöttek létre Európában, a nyelv és más nemzeti szimbólumok évszázados hagyománya adta azonban a gyújtóst a nemzeti mozgalmak szikrájához.

HÁTTÉR

Kik azok a sógunok, és hogyan jelent meg a kereszténység Japánban?

A Sógun amerikai televíziós minisorozat James Clavell 1975-ös azonos című regényén alapul, és idén februárban indult a Hulun és az FX-en. Az eredeti történet fiktív neveket használ, de valós személyek szolgáltatták hozzá az inspirációt. A fordulatos sztori egyúttal betekintést enged abba a korba, melyben Japánban megjelent a kereszténység.

Ezért nem érdemes senkin számon kérni az Isztambuli Egyezmény elfogadását

Varga Judit kapcsán előkerült az Isztambuli Egyezmény, amelyet az ellenzék úgy állít be, mintha elutasítása az áldozatok cserbenhagyását jelentené, az elfogadása pedig egy csapásra megszüntetne minden nőkkel szembeni erőszakot. Aki valóban segíteni akar a kiszolgáltatott helyzetben levőknek, annak meg kellene hallgatnia az ellenérveket.

Titkolt fegyverprogram áll a fertőző kullancsok mögött?

2019-ben az Egyesült Államokban megjelent egy könyv, amely azt állította, hogy az amerikai hadsereg hidegháborús biofegyver-kísérletei idézhették elő bizonyos kullancsok által terjesztett betegségek tömeges megjelenését. A szerző, Kris Newby orvostudományi író több mint egy évtizedes kutatómunka eredményeként feltárt bizonyítékokra támaszkodott.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!