hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Schiffer a Heteknek: a Davos körül legyeskedő tőkeérdekeltségeknek nem jelentéktelen része hasznot húz a háborúkból
A héten tartja éves találkozóját a Világgazdasági Fórum
Schiffer a Heteknek: a Davos körül legyeskedő tőkeérdekeltségeknek nem jelentéktelen része hasznot húz a háborúkból

Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt hallgatják Davosban.(Fotó: AP / Markus Schreiber)

2023. 01. 19.
Elkezdődött a Világgazdasági Fórum, immár 53. alkalommal gyűltek össze a svájci téli üdülőhelyen a „jövő mesterei”, ahogy a davosi elit szerényen magát emlegeti. Előzetes kockázati jelentésükben azt írták, hogy a XXI. század legmélyebb válságával kell szembenézni – különösen Magyarországnak vázolnak sötét jövőt.

A válságok következményei azonban őket elkerülték: a Covid-járvány alatt és a háború esztendejében ugyanis a világ leggazdagabbjai, az a bizonyos egy százalék kétszer annyit keresett, mint az összes többi ember együttvéve.

„Önmagában egy fórum, egy találkozó, egy személy, vagy egy agytröszt a mai világot nem tudja eldönteni. Másrészt lehet és kell is vitatkozni a globalizáció mikéntjéről, de ettől még ez megkerülhetetlen tény” – szögezte le a Heteknek adott nyilatkozatában Schiffer András ügyvéd, volt országgyűlési képviselő.

Schiffer szerint szükség van globális együttműködésre, de aggasztó, hogy nem biztosított ezeknek a találkozóknak a transzparenciája, és az is, hogy milyen terveket, röpiratokat készítenek a fórum kulcsemberei, köztük az alapító, Klaus Schwab.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!