hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kedves Olvasó!
MZP, a szuperhős?
Kedves Olvasó!

2021. 10. 21.
Nem Márki-Zay Péter az első és vélhetően nem is az utolsó, aki a főáramú politika – nemcsak a kormányoldalnak, hanem az ellenzéknek is címzett – éles kritikájával kerül be a meghaladni kívánt politikai főáramba.

Ezzel operált a Lehet Más a Politika, a Jobbik, de emlékezhetünk a Momentum szólamaira is, hogy Gyurcsány (és persze Orbán) nélkül milyen jó lesz. Ehhez képest mindegyikük besimult az ellenzéki világba, ahol menő „diktatúrát” kiáltani, meg „viktóriázni”, miközben a havi milliós képviselői jövedelmek pontosan megérkeznek a bankszámlákra. Nincs ezzel semmi baj, ilyen a demokrácia, csak éppen a megrendelőknek lett elegük a műsorból, és megragadták az első valamire való (pártokon kívüli!) jelöltet, akiből kinézték, hogy nemcsak Orbán alternatívája lehet, hanem az ellenzéké is, és miniszterelnök-jelöltté emelték. 

Fotó: AP / Balogh László
Fotó: AP / Balogh László

A tiszta kéz, a majd mi mindent máshogy csinálunk, a szeressük egymást gyerekek marketingszövegei, megfűszerezve a hatalom pontos vagy éppen csak az érzelmeket megszólító kritikájával mindig halló fülekre találnak, függetlenül attól, hogy mekkora a realitásuk. 

A Tiszták Koalíciója például olyan mint az Igazság Li­gá­ja vagy a Bosszúállók: mesének elmegy, de ha valaki valóságnak hiszi, arra azért furcsán nézünk. 

A politikusok szuperhőssé emelése helyett érdemes „hideg fejjel” megközelíteni a politikai jelenségeket. Például keresztényként feltehetjük a kérdést: támogatható-e egy olyan jelölt, aki nyíltan propagálja az azonos neműek házasságát, a homoszexuális párok örökbefogadását és az abortuszliberalizációt.

Szóval, elő a lakmuszpapírral!

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!