„Van még mondanivalóm az ország jövőjével kapcsolatban” – Lázár a Spirit FM-nek
A korábbi miniszter a Harcosok Klubjában vendégeskedett
„Van még mondanivalóm az ország jövőjével kapcsolatban” – Lázár a Spirit FM-nek

Lázár János, fideszes országgyűlési képviselő(Fotó: MTI/Rosta Tibor)

2020. 10. 16.
Lázár János a Harcosok Klubja műsor vendégeként beszélt saját pályájáról, a polgármesterek feladatairól, Márki-Zay Péterről és a gyermekvédelemről is nyilatkozott, illetve elmondta, hogy érdekes megnézni egy-egy politikus esetében a pénzhez, a gazdasághoz való viszonyát, valamint az ehhez fűződő kapcsolatrendszerét. 

“Nyilván az ember életében vannak különböző szakaszok, 8 évet dolgoztam frakcióvezetőként, államtitkárként és miniszterként, 6 évig ott ültem minden kormányülésen. Azt gondolom, hogy nekem is elég volt, és belőlem is elegük volt néhányaknak”- fejtette ki Lázár.

Arra a kérdésre, hogy ki közölte kivel, hogy "elég volt", úgy reagált: ez kölcsönös volt. Aztán leszögezte, hogy a valóságban úgy működik a dolog, ha a miniszterelnök felkér valakit kormánytagnak, az 4 évre szól, utána lejár a mandátuma.

Lázár szerint egy magas állami vezetői pozícióból vissza kell menni és kis dolgokkal kell foglalkozni, mert ez a világ megértéséhez és a problémák megoldásához jóval közelebb visz.

“Aki nem érti a hétköznapi életet és elszakad a valóságtól, az képtelen lesz nagypolitikai célok megvalósítására”

- szögezte le a volt miniszter.

Számára rendkívül izgalmas feladat például, hogy Hódmezővásárhelyet és Szegedet hogyan lehet “összeálmodni”, ezeket nem éli meg kis feladatként.

“Félreértés ne essék, én is politikai húsevő vagyok és vannak még elképzeléseim és terveim, valamint van mondanivalóm is az ország jövőjével kapcsolatban”

- kommentálta jelenlegi helyzetét Lázár János.

Összekötné Szegedet Hódmezővásárhellyel

Mind Szegeden, mind Hódmezővásárhelyen ellenzéki vezetés van, ennek kapcsán megjegyezte, hogy a két település “összeálmodáshoz” ennek semmi köze nincs. 15 éve erőlteti a két város közötti villamost, mert azt gondolja, hogy két, egymástól 20 kilométerre lévő településtulajdonképpen lehetne egy 250 ezres nagyváros, aminek az együttműködése mindenkinek jó lesz.

A tavaly októberi önkormányzati választás eredményéből és Márki-Zay Péter ismételt győzelméből Lázár János két tanulságot vont le. Az első személyes jellegű, ugyanis szerinte két vereség személyiségformáló hatással van az emberre, mert kénytelen szembesülni a valósággal. A volt miniszter elmondta: korábban azt gondolta, hogy a politika az akarátátviteli képességről szól. Ma viszont már úgy látja, hogy a jó politika

“az élni és élni hagyni jegyében zajlik, és a többet ésszel mint erővel jegyében cselekszik”.

A hódmezővásárhelyi eredmény másik tanulsága pedig az, hogy a Fidesz nem volt elég jó. Egy jobb, versenyképesebb ajánlattal kell 2024-ben színre lépni - foglalta össze Lázár János.

Lázár szerint a megosztás helyett az egységre kell törekednie a polgármestereknek

Az atv.hu szúrta ki Márki-Zay Péter kijelentését, amely akkor hangzott el, mikor a polgármester - a múlt vasárnapi választás előtt - Szerencsre utazott. Akkor összeszólalkozott egy jelenlévővel, majd azt mondta: a Fidesznél több meleg egyik pártban sincs. Lázár János erre a kijelentésre úgy reagált, hogy Márki-Zay országos politikai ambíciói megosztják a várost.

"Egy polgármesternek úgy kell kormányoznia a városát - akár ellenzékben van, akár nem - , hogy az sikeres legyen és fejlődjön"

- vélekedett Lázár. A volt miniszter elmondta, hogy ő senkinek a "magánviszonyaiban" nem akar állást foglalni, és nem szereti annak a listázását sem, hogy erről éppen ki mit gondol.

Egyetért a miniszterelnökkel abban, hogy “egy dolog a gyermekvédelem, és egy más dolog a szexuális elköteleződés”. Ezzel kapcsolatban Orbán Viktortól tanult egy fontos mondatot, amit egy frakcióülésen mondott: a Fidesz egy olyan politikai közösség, ahol a melegeket illetően egy kérdésben nem értünk egyet, de ez nem zárja ki, hogy minden más kérdésben egyetértsünk - tette hozzá Lázár.

(atv/Spirit FM)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!