hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Budapestre figyel a világ: mi 2022 valódi tétje?
Vagy a globalisták vagy a nemzeti szuverenisták erősödnek meg idén
Budapestre figyel a világ: mi 2022 valódi tétje?

Emmanuel Macron és Orbán Viktor. Áprilisban mindketten megmérettetnek.(Fotó: AP / Balogh László)

2022. 01. 06.
Az elmúlt hetekben a nemzetközi figyelem középpontjába került a magyar választás, amelytől az európai föderalizmus képviselői és a nemzeti szuverenitás támogatói is azt várják, hogy pozícióik megerősödnek áprilisban, amikor Franciaországban is elnök­választást tartanak.

Az írás megmarad elnevezésű ünnepi előfizetői akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetéssel a több mint száz nyeremény mellett EGY VADONATÚJ AUTÓT lehet nyerni. Részletek és a teljes nyereménylista itt: www.hetek.hu/elofizetes 

A nemzetállamok, bármilyen tökéletlenek is, hosszú ideig még „a politikai referenciapontok maradnak az európai emberek számára. Jövőre választások lesznek Franciaországban és Magyarországon, amelyek meghatározzák az Európai Unió jövőjét” – ezzel a megállapítással „árazta be” a 2022-es év jelentős európai eseményeit szilveszterkor megjelent előretekintésében a Süddeutsche Zeitung.

A német lap megállapítja, hogy Orbán Viktor előzetesen ellenségnek nyilvánította az új „posztnemzeti” berlini kormányt, amellyel szemben a választási kampányban önmagát a nemzeti identitás védelmezőjeként fogja feltüntetni. Német szemmel az teszi izgalmassá a magyarországi választásokat, hogy a Münchenben megjelenő lap szerint Franciaországban a jobboldal ugyanilyen mintára igyekszik hangulatot kelteni Macronnal szemben. „A legnagyobb szolgálat, amit Olaf Scholz és kormánya az európai ügy érdekében tehet az, ha az elkövetkező hónapokban támogatja Macront mint az Európai Tanács soros elnökét” – írja a Süddeutsche Zeitung. (Franciaország január elsején vette át fél évre az ET elnökségét, amely időszakban sor kerül a két sorsdöntőnek nevezett választásra. A francia elnökválasztás kétfordulós, április 10-én és 24-én tartják, míg a magyar országgyűlési választás időpontja még nem ismert, a legkorábbi időpontja április 3-a, de a rá következő áprilisi vasárnapok egyikére is kiírhatja a köztársasági elnök, így akár egybe is eshet a két voksolás.)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!