hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Európa válaszúton
Európa válaszúton

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2021. 01. 15.
Mivel az európai és az iszlám civilizáció között kibékíthetetlen ellentétek feszülnek, önpusztító gondolat, hogy Európa integrálni tudna akkora muszlim hátterû emberáradatot, amely most végeláthatatlanul ömlik kontinensünkre. Ha ez a folyamat tovább tart, elmérgesedõ civilizációs konfliktusözönbe taszítja kontinensünket, amivel szemben a béke ára – az iszlám dinamikáját és az európai kultúra régóta tartó gyökérvesztését egybevetve – Európa behódolása lehet.

Európa vezetői képtelenek szembenézni azzal, hogy a kontinens mekkora bajba került a népvándorlási hullám nyomán. A következőkben arra mutatunk rá, hogy: Európa úgy őrizheti meg önazonosságát, sokszínűségét és úgy lehet a háborúk és a terror valódi áldozatainak menedéke, ha a politikai korrektség béklyójától szabadulva nem tagadja le az iszlám és az európai civilizáció közötti ellentéteket, szembenéz a szabadságát és identitását nagyon is konkrétan fenyegető, az iszlám vallás tanításaira visszavezethető veszéllyel, amit a dzsihádista szalafizmusnak az Arab-félsziget olajmonarchiái, mindenekelőtt Szaúd-Arábia által szponzorált európai térnyerése jelent.

Ebben a helyzetben a történelmük során a Nyugat által már többször elárult közép- és kelet-európai országoknak nincs kire várniuk; maguknak kell megvédeniük nemzeti érdekeiket. Ez azonban csak a szomszédokkal együttműködve lehetséges. A magyar diplomáciának ezért be kell fejeznie a Horvátországgal vívott terméketlen szócsatát. A Visegrádi Együttműködés mellé fel kell állítani egy, a török elleni harcokban már bevált szerb–horvát–magyar védelmi közösséget. 

Hazánknak erősítenie kell önvédelmi képességét, mert (mint arra Ukrajna példája is rávilágított) a bajban végső soron mindenki önmagára van utalva.   

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!