Autós moziban tartott istentiszteletet a Tatabányai Hit Gyülekezete
Autós moziban tartott istentiszteletet a Tatabányai Hit Gyülekezete

Fotó: Juhász Dávid

2020. 06. 02.
Magyarország első autós pünkösdi-karizmatikus istentiszteletére került sor vasárnap Tatabányán. 

A rossz szeles, esős idő sem volt elég arra, hogy elriassza azt a 60-70 autónyi hívet, akik lassan, közel három hónapja nem tudták közösségi szinten megélni hitüket. Örömteli éneklés, sőt autón belüli ugrálás is kísérte a "Vidám Vasárnapot".

A pünkösdi, ünnepi istentisztelet keretében egy 21 nm-es ledfalon felvételről szóltak a budapesti Hit Gyülekezete dicséretei, majd Pauer Csaba a helyi közösség lelkészének igehirdetését vetítették, melyet egy helyi frekvencián lehetett hallgatni a gépjárművek autós rádióján. 

"Hát ez fenomenális volt, így szakadó esőben is óriási!"

- lelkendeztek a megkérdezett résztvevők

Nem ez az első rendhagyó jellegű istentisztelet, korábban, április közepén a budai református egyházközösség tartott hasonlót egy Budapesti P+R parkolóban, majd májusban egy másik református közösség is követte példáját Beregszászon.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!