Közeledik a világkorszak utolsó fejezete? Németh Sándor a keresztény világ átalakulásáról és a sajtószabadságról
A Hit Gyülekezete vezető lelkésze az elmúlt napok eseményeiről beszélt a Hit rádióban
Közeledik a világkorszak utolsó fejezete? Németh Sándor a keresztény világ átalakulásáról és a sajtószabadságról

Forrás: nemethsandor.hu

2020. 07. 30.
Németh Sándor a Hit Rádió műsorában hangsúlyozta, a gyülekezet továbbra is önfenntartó egyházmodellt követ, minden tagját a törvény és a szabályok betartására buzdítja, miközben részletesen beszélt a keresztény világon kívüli és az azon belüli drámai eseményekről, változásokról.

Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze a rádiós műsorban elmondta, hosszú ideig szisztematikus erőfeszítések történtek a közösség felszámolására és ellehetetlenítésére, ezért mindenképp örömtelinek tartja, hogy az elmúlt 10 évben jelentősen megszilárdult a gyülekezet társadalmi helyzete, aminek a legújabb mérföldköve a napokban aláírt szerződés. 

Teljes függetlenség nincs, önállóság van

"A Hit Gyülekezete továbbra is Isten Igéjén áll, önfenntartó egyházmodellt követ, a lelkészeink fizetéséhez nem kértünk kormányzati támogatást" - fogalmazott a vezető lelkész. Arra a kérdésre, hogy miért van egyáltalán szükség arra, hogy a kormánnyal bármilyen kapcsolatot fenntartson az egyház, Németh azzal felelt, hogy a keresztény közösségek sosem voltak teljesen függetlenek a mindenkori államhatalomtól, mert az aktuális politikai helyzet mindig is befolyásolta pozitív, vagy negatív irányba a kereszténység helyzetét. "Legfeljebb önállóságról lehet szó, hogy ezt az önálló működést biztosítják-e egy egyház számára" - fogalmazott, utalva arra, hogy a Hit Gyülekezete számára ez garantálva van. Az legenda, hogy a kormány innentől kezdve öntené a gyülekezetbe a pénzt - magyarázta Németh.

"Az egyház nem engedheti meg magának, hogy ellenzéki egyház legyen, kivéve, hogyha egy embertelen rendszerről van szó"

- tette hozzá. 

A Hetek pénteken megjelenő számában részletesen is írtunk a kormány és a Hit Gyülekezete közötti szerződés részleteiről és hátteréről, valamint az ezzel kapcsolatos kritikákról és kérdésekről. A cikkben a gyülekezeti küldöttség tagjait: Hack Pétert, Mészáros Istvánt, Horváth Andrást és Németh Tibort kérdeztük. 

Joób Márton szegedi politikus őrizetbe vételéről és letartóztatásáról Németh Sándor elmondta, megrázta a hír. "Nem ismerem az üzleti ügyeit, nem tudom, mekkora az alapja a vádaknak. Mint emberről és mint keresztényről, pozitív benyomásom volt" - fogalmazott. A vezető lelkész elmondta, messzemenőkig támogatja az igazságszolgáltatás működését, mert anélkül nincs társadalmi rend, és ez mindenkire kell, hogy vonatkozzon. Németh szerint meg kell várni a nyomozás és a bírósági eljárás végét, mielőtt végletes következtetéseket le lehetne vonni. 

Közelednek a világkorszak utolsó fejezetei?

A világ eseményeivel kapcsolatosan Németh kifejtette, nem biztos benne, hogy a világkorszak utolsó fejezetei kezdődtek-e el.

"Zajlik a világ rendjének megváltoztatása"

 

- vélekedett a vezető lelkész, aki szerint a vallási szinkretizmus, a faji feszültségek, a nemi szerepek felbomlása, a gazdasági folyamatok radikális változása és az egyre komplexebb közel-keleti geopolitikai helyzet is azt jelzi, alapjaiban változik meg a világ ebben az évben. 

Ahhoz, hogy a keresztény civilizációt meg lehessen védeni Európában és az Egyesült Államokban, ahhoz a keresztény világnak egységesen kellene megújulnia. Németh kitért a tengerentúli szocializmusra is, amelyről elmondta, szerinte az még sokkal rosszabb, mint a Kelet-Európában megtapasztalt szocializmus. "Amit hallok az Egyesült Államokról, az hátborzongató" - magyarázta, hozzátéve: az utcai zavargók, anarchisták elő tudják készíteni egy másfajta politikai vezetés hatalomba jutását. 

Németh úgy fogalmazott, világméretekben rossz reakciót adnak a keresztények a világban zajló eseményekre egymással szemben vádaskodva, ezért nem igazán lát most nagy esélyt világméretű ébredésre. A gyülekezet szerepéről kifejtette, a keresztény civilizáció védelme érdekében a teológiai szembenállás ellenére bizonyos szintű együttműködésre szükség van a történelmi és más keresztény vallási irányzatokkal. "Isten nem fejezte be a munkát a földön. Az igazi Egyház összetétele jelentősen meg fog változni, ez a pünkösdi karizmatikus mozgalmat is érinteni fogja" - magyarázta Németh. 

A médiapiac eleve manipulált

Németh Sándor a Hit Rádiónak adott interjúban beszélt a magyarországi médiahelyzetről is. Az index körüli ügyekről azt mondta, hogy vaklármának tartja a vádakat, szerinte a tulajdonosnak joga van a gazdasági érdekeit érvényesíteni, hiszen neki kell finanszíroznia az esetlegesen veszteséges működést.

„A szabad médiapiac működése még az Egyesült Államokban és más fejlett nyugati országokban is problémákba ütközik. Magyarországon a tájékoztatás pártállam monopólium volt, és csak nagyon lassan, irányítottan engedték a pluralizmust a médiában. Ugyanez igaz az internetes sajtóra is, itt sem a semmiből indultak a szereplők. A gazdasági nehézségek csak a felszínre hozták ezeket az ellenmondásokat.” – mondta Németh Sándor.

"Hogy miért nem tudott kompromisszumra jutni a szerkesztőség és a tulajdonosi kör, az tényleg egy érdekes történet. Nem lepődnék meg, ha tényleg történt volna politikai beavatkozás"

 

-  vélekedett. "A legdurvább az baloldalról érkezett szerintem" - tette hozzá. 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!