hetilap

Hetek hetilap vásárlás
„Nem lesz melegházasság Szlovákiában”
Az új szlovák kormány konzervatív értékekre épít
„Nem lesz melegházasság Szlovákiában”

Forrás: Facebook / Marek Krajci

2020. 04. 10.
A szlovákiai választásokon gyõztes Egyszerû Emberek és Független Személyiségek Pártja (OL’ANO) olyan kormányt kíván alakítani, amely kiáll a konzervatív értékek, köztük a bibliai családmodell mellett, valamint barátként és szövetségesként tekint Magyarországra. A leendõ egészségügyi miniszter, Marek Krajci számára természetesen a járvány leküzdése az elsõ feladat.

Az OL’ANO nem új párt, mégis most sikerült megháromszoroznia a szavazatai számát 2012-höz képest. Mi az oka ennek a rendkívüli eredménynek: a politikájukon változtattak vagy a választók értették meg sokkal jobban most az üzenetüket?

– Az utóbbi: a korrupció a társadalom egyik rákfenéje. Ellehetetleníti az igazságszolgáltatást, deformálja a piacot, elhajlítja a szabályokat, tisztes cégek befektetését akadályozza, elüldözi az országból a fiatalokat. Az emberek tudatosították, hogy a társadalmunknak muszáj leszámolnia azokkal, akiknek ez a rendszer megfelelt, és évekig kihasználták a saját meggazdagodásukra. Ha ez nem történik meg, Szlovákia nem lehet sikeres ország. Igor Matovič és az OL’aNO- mozgalom az elmúlt 10 évben hitelesen  harcolt a korrupció, a kliensrendszer ellen, leleplezte annak eseteit, rámutatott a  politikai elit maffiamódszereire. Ján Kuciak újságíró és menyasszonya, Martina Kušnírová meggyilkolása megrendítette az embereket, akik ráébredtek, hogy mennyire fontos a jelenlegi politikusok hatalomgyakorlási módszereitől megtisztítani az országot. A kampány alatt is folyamatban levő bírósági tárgyalások ezt a tényt csak megerősítették. Más pártokkal szemben minket nem közvélemény-kutatások irányítanak, és nem vesszük igénybe marketingügynökségek tanácsait sem. Együtt hozzuk a döntéseket, az ötleteket megtárgyaljuk, illetve bízunk Igor Matovič pártelnök megérzéseiben és ösztöneiben. Ő erős szociális érzékenységgel bír, bele tud érezni az egyszerű emberek helyzetébe, és nagyon kreatív. A sajtótájékoztatókon nagyobb felkészülés nélkül beszél, természetesen, szívből. Az emberek érzik, hogy a legjobbat akarja nekik, és ezt őszintén gondolja. Természetesen sokan csodálják a bátorságát is, hogy egyenesen és félelem nélkül a nevükön nevezi a dolgokat. Nagyon örülünk, hogy polgárok a változás iránti reményüket most mibelénk vetették. Hiszem, hogy megfelelő szakmai felkészültséggel bírunk ahhoz, hogy ne okozzunk nekik csalódást.

Fotó: Facebook / Marek Krajci
Marek Krajci a családi értékek elkötelezett védelmezője. (forrás: Facebook / Marek Krajci)
 

Kik a lehetséges koalíciós partnereik a kormányban? Vannak olyanok, akiket eleve kizárnak a tárgyalásokból?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!