hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Átrajzolt ételpiramis
Mit együnk, hogy mindenkinek jó legyen?
Átrajzolt ételpiramis

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2020. 04. 15.
A következő sorok nem a megfelelő tápanyagbevitelről, sokkal inkább a lassan vallássá növekvő élelmiszeripari  mizériáról fognak szólni. Ha ugyanis az ember nincs tisztában a „tudomány jelenlegi állásával” és az aktuális trendformáló tényezőkkel, könnyen páriává válhat.

Képzeljük magunk elé az általános iskolában megtanult ételpiramist, ami alapján szinte mindenki nagyjából körvonalazni tudja, hogy sárgarépából többet érdemes enni, mint csokitortából. Megvan? Most fogjunk egy képzeletbeli ollót, és vágjuk az elemeket darabjaira, készítsünk a piramisból egy kirakós játékot.

A puzzle-darabkák mellé társítsunk elveket és betartandó szabályokat, majd lehetőség szerint tudományos szakértőket, akik mondanak pár mondatot arról, hogy miért is kellene minden embernek elhagynia a fehér lisztet, a tejtermékeket, vagy éppen a húst – és lám, meg is született a legújabb, leginnovatívabb, leghatásosabb étrend, tökéletes tápanyagpiramis. Most pedig térjünk vissza a valóságba, ahol ezekből az alternatív piramisokból nap mint nap kapunk információkat, különböző hiteles és kevésbé hiteles forrásokkal alátámasztva.

a gluténmentes termékeket fogyasztók 16 százaléka él diagnosztizált gluténérzékenységgel.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!