Megítélték Orbánnak az orosz „Dicsőség és becsület” rendet születésnapja alkalmából, derül ki Kirill pátriárka leveléből
Megítélték Orbánnak az orosz „Dicsőség és becsület” rendet születésnapja alkalmából, derül ki Kirill pátriárka leveléből

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2023. 06. 02.
Kirill pátriárka levélben köszöntötte Orbán Viktort hatvanadik születésnapja alkalmából, amiből kiderül, hogy az egyházfő nagyrabecsülése jeléül egy kitüntetéssel lepte meg a magyar kormányfőt.

„Szívből köszöntöm Önt hatvanadik születésnapján!” – kezdi levelét.

Mint írja, jó érzés látni, hogy a miniszterelnök nagy figyelmet szentel a keresztény értékek megőrzésének a társadalomban és a család és a házasság intézménye megerősítésének. „Hálásak vagyunk Önnek azért a segítségért, amelyet az Orosz Ortodox Egyház Budapesti és magyarországi Egyházmegyéje tevékenységének nyújt” – teszi hozzá.

Most mindenkinek, aki előfizet a Hetek nyomtatott verziójára, online előfizetést is ajándékozunk, amivel már csütörtökönként olvasható a friss újság és a teljes archívum is elérhető! Részletek a Hetekben és a https://www.hetek.hu/elofizetes oldalon.

„Figyelemmel kísérve az Ön kiemelkedő hozzájárulását a hagyományos erkölcsi értékek megerősítéséhez az európai társadalom életében, és tekintettel az Ön személyes és jelentős ünnepnapjára, igazságosnak és méltónak érzem, hogy a „Dicsőség és becsület” rend I. fokozatában részesüljön” – fogalmaz a vallási vezető.

Majd ezután jó egészséget kívánt, és „Istennek bőséges segítségét és további sikereket honfitársai javára végzett felelős munkáiban”.
A magyar kormány és Kirill pátriárka közötti kapcsolat akkor került előtérbe, amikor a kormányzat megvétózta az Oroszországgal szembeni hatodik szankciós csomagot, amiért Kirill pátriárkát is felvették a listára - a vétó viszont eredményes volt, így az egyházfőt levették a szankciós listáról.

előfizetés

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!