Izraeliek tömegei fordultak a zsoltárokhoz az iráni támadás éjszakáján
Az ötödik leggyakoribb keresőszóvá emelkedett a Google-ban
Izraeliek tömegei fordultak a zsoltárokhoz az iráni támadás éjszakáján

Illusztráció(Fotó: Shutterstock / PuzzlePix )

2024. 04. 18.
A zsidó államot érő példátlan iráni támadás éjszakáján izraeliek tömegei fordultak a zsoltárokhoz. A leggyakoribb keresőszavak közt – melyek közt a "hírek” foglalta el az első helyet, az előkelő negyedik és ötödik helyen végzett a „tehilim” – zsoltárok, valamint a hálaadó zsoltár kifejezés.

Rengetegen kerestek rá az általános "engesztelés" kifejezésre is. Sohám rabbija, David Stav elmondta, meglepődött és boldoggá tette a trend. "Egyfelől tudjuk, hogy végső soron Isten az, aki irányítja a világot és mindent, másfelől nagyon hálásak vagyunk vagyunk Izrael állam technológiai és egyéb képességeiért és partneri kapcsolataiért.

Tisztában vagyunk vele, hogy egyedül az erő nem elég, szükség van a világ Teremtőjétől jövő tudásra és bölcsességre, valamint a mi erőfeszítéseinkre is."

Rabbi Stav hozzátette, örömmel töltötte el, hogy Izrael népe egészséges módon állt hozzá a helyzethez, és nem látott ebben ellentmondást. Tisztában voltak vele, hogy a zsoltárok könyve nem helyettesítheti a légierőt, sem fordítva. 

Arra, hogy miért kerestek sokan hálaadó zsoltárra ebben a helyzetben, kijelentette: "Miután rengeteg zsoltárral kértük Istent arra, segítsen meg bennünket a múlt éjjel, nem felejthetjük el, hogy a következő nap hálaadó zsoltárt mondjuk neki, aki bölcsességet és értelmet adott a katonai erőinknek, akik ezt Izrael népének védelmére fordíthatták."

„Ahogy szükség idején mindig tudjuk, hogy hogyan forduljunk az Ég felé és hogyan könyörögjünk Istenhez,

ugyanúgy rendkívül fontos, hogy jótékonyságáért és áldásaiért köszönetet mondjunk Neki…

Amellett, hogy köszönetet mondunk Istennek, katonaságunk és az egész, fáradhatatlanul dolgozó és ránk vigyázó védelmi rendszer iránti leírhatatlan csodálatunkat és hálánkat is kifejezzük ebben a nehéz és veszélyekkel teli időszakban” – zárta szavait Sztáv rabbi.

A Hálaadó Zsoltár (100.)

Vígan énekelj az Úrnak te egész föld! Szolgáljatok az Úrnak örvendezéssel; menjetek elé vígassággal. Tudjátok meg, hogy az Úr az Isten; ő alkotott minket és nem magunk; az ő népe és az ő legelőinek juhai vagyunk. Menjetek be az ő kapuin hálaadással, tornácaiba dicséretekkel; adjatok hálákat néki, áldjátok az ő nevét! Mert jó az Úr, örökkévaló az ő kegyelme, és nemzedékről nemzedékre való az ő hűsége!

(Arutz7/Hetek)

Iratkozzon fel a Hetek megújult hírlevelére! Hetente egy csokorban ajánljuk különleges tartalmainkat, a legizgalmasabb interjúinkat, videóinkat, világnézeti és kiemelt cikkeinket.  EZEN A LINKEN TUD FELIRATKOZNI.

hetek hírlevél/viber

 

Legfrissebb online híreinkért csatlakozzon a Hetek belső Viber-csoportjához! Így nem kell órákat szörföznie a híroldalak között, tőlünk megkapja telefonjára a nap legfontosabb világnézeti tartalmait.  CSATLAKOZZON A CSOPORTHOZ EZEN A LINKEN.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!